DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Venezuelalı muhalif aday Gonzalez'den uluslararası destek çağrısı | Dış Haberler
31 okunma

Venezuelalı muhalif aday Gonzalez'den uluslararası destek çağrısı | Dış Haberler

Venezuela'da muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez, ülkedeki demokrasinin savunulması için uluslararası toplumdan kendilerine "güçlü" şekilde destek olunmasını talep etti

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 07:45
Venezuelalı muhalif aday Gonzalez'den uluslararası destek çağrısı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medyada yaptığı bir açıklamada Gonzalez, Venezuela’da barış ve demokrasinin tehdit altında olduğunu belirtti ve uluslararası toplumu Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun hükümetine daha fazla baskı yapmaya çağırdı.

Gonzalez, eldeki verilere göre seçimi açık ara kazandıklarını iddia etti ve dünya genelinden destek istedi.

Gonzalez, Venezuela’daki tüm muhalif partilere birlik çağrısında bulundu ve “Seçimlerde bizi desteklesin ya da desteklemesin, tüm sosyal ve siyasi örgütleri bir araya gelmeye, Venezuelalıların oylarına saygı duymaya çağırıyorum. Özgürlüklerimize ve halk egemenliğine yapılan bu saldırı karşısında tüm Venezuelalıları birleşmeye çağırıyorum” dedi.

REKLAM

10 ÜLKEDEN ORTAK BİLDİRİ

Bu sırada, Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi’nin (TSJ) dün Devlet Başkanı Maduro’yu 28 Temmuz seçimlerinin galibi ilan etmesini eleştiren Şili, Arjantin, Kosta Rika, Ekvador, Guatemala, Panama, Paraguay, Peru, Dominik Cumhuriyeti ve Uruguay ortak bir bildiri yayınladı.

AA’nın haberine göre, bildiride TSJ’nin açıklamalarının mevcut şüpheleri gidermediği belirtilerek, uluslararası güvenilir kuruluşların seçim sonuçlarını adil ve şeffaf bir şekilde doğrulaması istendi.

Seçim tutanaklarının ayrıntılı bir şekilde paylaşılmadığı vurgulanan bildiride, özellikle her seçim merkezi ve sandık bazında sonuçların açıklanmamış olması, önceki seçimlerde uygulanan şeffaflık standartlarının bu seçimlerde uygulanmadığına dikkat çekildi.

Söz konusu ülkeler, 28 Temmuz seçimlerinden sonra da yaptıkları açıklamalarda Venezuela’daki devlet başkanı seçiminin bu haliyle tanımayacaklarını belirtmişti.

Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi, ülkede 28 Temmuz’da düzenlenen devlet başkanı seçimini Maduro’nun kazandığını teyit etmişti.

MADURO ÜÇÜNCÜ KEZ KAZANMIŞTI

Venezuela Seçim Konseyi’nin 29 Temmuz’da duyurduğu sonuçlara göre Devlet Başkanı Maduro, yüzde 51,20 oyla devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanmıştı.

Muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado ise seçim sonuçlarını reddetmişti.

*Haberin fotoğrafı Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.