DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Venezuela'da muhalefet adayı Gonzalez İspanya'ya sığınma talebinde bulundu | Dış Haberler
9 okunma

Venezuela'da muhalefet adayı Gonzalez İspanya'ya sığınma talebinde bulundu | Dış Haberler

Venezuela'da 28 Temmuz'daki seçimlerde muhalefetin başkan adayı olan Edmundo Gonzalez'in hakkında çıkarılan tutuklama emrinin ardından İspanya'ya sığınma talebinde bulunduğu ve ülkesinden ayrıldığı öğrenildi

ABONE OL
Eylül 8, 2024 07:45
Venezuela'da muhalefet adayı Gonzalez İspanya'ya sığınma talebinde bulundu | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

28 Temmuz’da yapılan Venezüella başkanlık seçiminde muhalefetin adayı Edmundo Gonzalez, ülkesinden ayrıldı ve İspanya’ya sığınma talebinde bulundu.

Üst düzey bir Venezuelalı yetkili, Gonzalez’in hakkında tutuklama emri çıkartıldıktan sonra İspanya Büyükelçiliğine sığındığını ve ardından ülkeyi terk ettiğini belirtti.

Venezuela Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, Instagram’da yaptığı bir paylaşımda González’in Temmuz başkanlık seçiminden bu yana görünmediğini ve son günlerde Caracas’taki İspanya Büyükelçiliğine sığındığını, daha sonra da buradan ayrıldığını söyledi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Madrid’in Gonzalez’in talebini değerlendirdiğini ve Gonzalez’in Caracas’tan İspanya’ya doğru yola çıktığını belirtti.

Ne Gonzalez ne de Venezuela muhalefeti henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

TUTUKLAMA EMRİ ÇIKARILMIŞTI

28 Temmuz’da yapılan Venezüella devlet başkanı seçimlerinde muhalefet koalisyonunun adayı olarak yarışan Edmundo Gonzalez hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı.

Venezüella mahkemesi, 28 Temmuz seçimlerini kazandığını iddia eden 75 yaşındaki eski diplomat Gonzalez’in tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme kararına göre, seçim sonuçlarını reddeden Gonzalez, komplo kurma, belgede sahtecilik ve yetki gasbı gibi çeşitli suçlarla suçlanıyor.

MADURO ÜÇÜNCÜ KEZ KAZANMIŞTI

CNE’nin 29 Temmuz’da açıkladığı sonuçlara göre, Maduro, %51.20 oy oranıyla Venezüella’daki devlet başkanlığı seçimini üçüncü kez kazandı.

Muhalefet koalisyonunun adayı Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado, seçim sonuçlarını reddetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP