DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Venezuela X'ten belge istedi | Dış Haberler
29 okunma

Venezuela X'ten belge istedi | Dış Haberler

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun talimatıyla 9 Ağustos'ta 10 günlüğüne erişim yasağı getirilen sosyal medya platformu X'in ülkede yeniden erişime açılması için İletişim Bakanı Freddy Nanez, şirketten Venezuela'daki faaliyetlerine ilişkin belge talebinde bulundu

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 07:46
Venezuela X'ten belge istedi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Venezuela İletişim Bakanı Freddy Nanez, X’in Venezuela’da yeniden aktif hale gelmesi için platformun ülkenin yasal çerçevesine uyum sağlamasını talep etti. Nanez, X’in yönetim kurulunun kimliğinin ve şirketin Venezuela temsilcisinin belirtilmesini istedi.

Nanez, X’in Venezuela yasalarına uyumu konusunda ısrarcı olduğunu belirtti ve platformun bu yasalara uyması halinde yeniden açılabileceğini söyledi. X’in bu talepleri karşılamaması durumunda, Venezuela’da yeni sosyal medya platformlarının faaliyete geçebileceğini ifade etti.

AA’nın Venezuela basınına dayandırdığı habere göre, Nanez, X’in sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 19 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, X’in Venezuela’da faşizm ve şiddeti teşvik ettiğini iddia ederek ABD’li milyarder Elon Musk’ı hedef aldı.

MADURO, X'İN 10 GÜNLÜĞÜNE KAPATILMASI İÇİN TALİMAT VERMİŞTİ

Maduro, X’in Venezuela’da nefret ve şiddet yaydığını savunarak, Başkent Caracas’taki Devlet Bakanlığı Sarayı Miraflores’te destekçilerine seslendi.

Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu (CONATEL) ile görüştükten sonra Maduro, X’in 10 gün süreyle dolaşımdan kaldırılması için gerekli talimatı verdiğini duyurdu.

MADURO, MUSK'I VENEZUELA'NIN BAŞ DÜŞMANI İLAN ETMİŞTİ

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, 28 Temmuz’da yapılan devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazandı.

ABD’li milyarder Elon Musk, “seçime hile karıştırıldığını” iddia etti.

Musk’ın suçlamalarına yanıt veren Maduro, “Kavga mı istiyorsun Elon Musk? Ben hazırım, ben Bolivar’ın oğluyum, Chavez’in oğluyum, senden korkmuyorum.” dedi.

Maduro, Venezuela’nın baş düşmanı ilan ettiği Musk’ı ülkedeki şiddet olaylarını kışkırtmakla suçladı.

Musk da Maduro’ya verdiği yanıtta, düelloyu kazanması halinde Maduro’dan diktatörlükten istifa etmesini isteyeceğini ve kendisini sahibi olduğu SpaceX ile Mars’a ücretsiz göndereceğini söyledi.

*Haberde AA’nın arşiv fotoğrafı kullanılmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP