DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Venezuela lideri Maduro'dan X'in 10 günlüğüne kapatılması talimatı | Dış Haberler
20 okunma

Venezuela lideri Maduro'dan X'in 10 günlüğüne kapatılması talimatı | Dış Haberler

Geçtiğimiz günlerde canlı yayında telefonundaki WhatsApp uygulamasını silen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, sosyal medya platformu X'e 10 günlüğüne erişim yasağı getirilmesi için talimat verdi. Maduro, X'in Venezuela'da nefret ve şiddet yaydığını savundu

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 07:45
Venezuela lideri Maduro'dan X'in 10 günlüğüne kapatılması talimatı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Elon Musk’ın sahibi olduğu X sosyal medya platformunu ülkede 10 gün boyunca erişime kapatma kararı aldı.

Maduro, Caracas’taki Devlet Bakanlığı Sarayı Miraflores’te yaptığı konuşmada X’in Venezuela’da nefret ve şiddet yaydığını iddia etti.

Maduro, Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu (CONATEL) ile iletişime geçtiğini ve X’in 10 gün boyunca engellenmesi için gerekli talimatları verdiğini belirtti.

ABD’li milyardere sert eleştiriler yönelten Maduro, “Elon Musk’ın sahibi olduğu X, tüm yasaları çiğnedi. Bu ülkede faşizm, iç savaş, ölüm ve nefret yaymayı bırakın artık. X, Venezuela’nın tüm yasalarını ihlal etti. Venezuela’da yasalar var ve yasalara uyulması gerekiyor. 10 günlüğüne Venezuela’dan defol X. Defol Elon Musk. Venezuela’da anayasa ve devlet var ve bunlara saygı göstermeniz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

REKLAM

Destekçilerinden yanında olmalarını isteyen Maduro, “Venezuela’da WhatsApp, Instagram ve TikTok dışında bir gün yeni sosyal medya platformlarının doğacağına inanıyorum.” dedi.

Maduro'dan WhatsApp'a "casusluk" suçlaması Haberi Görüntüle

MADURO, CANLI YAYINDA WHATSAPP'I TELEFON EKRANINDAN SİLMİŞTİ

Nicolas Maduro, ülkede bazı kişilerin WhatsApp üzerinden şiddet ve nefret yaydığını gerekçe göstererek, bu uygulamayı canlı yayında telefonundan silmişti.

Maduro canlı yayında WhatsApp'ı sildi

MADURO, MUSK'I VENEZUELA'NIN BAŞ DÜŞMANI İLAN ETMİŞTİ

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, 28 Temmuz’da yapılan devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanmıştı.

ABD’li milyarder Elon Musk, “seçime hile karıştırıldığını” iddia etmişti.

Musk’ın suçlamalarına cevap veren Maduro, “Kavga mı istiyorsun Elon Musk? Ben hazırım, ben Bolivar’ın oğluyum, Chavez’in oğluyum, senden korkmuyorum.” demişti.

Maduro, Venezuela’nın baş düşmanı ilan ettiği Musk’ı ülkedeki şiddet olaylarını kışkırtmakla suçlamıştı.

Musk, Maduro’ya verdiği yanıtta, düelloyu kazanması halinde Maduro’dan diktatörlükten istifa etmesini isteyeceğini ve kendisini sahibi olduğu SpaceX ile Mars’a ücretsiz göndereceğini belirtmişti.

Maduro, seçimi kazandıktan sonra Miraflores Sarayı’nın balkonundan yaptığı konuşmada, Ulusal Seçim Konseyine yönelik hacker saldırısının arkasındaki kişinin Musk olduğundan emin olduğunu söylemişti.

*Haberin fotoğrafı Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP