Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketici sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünleri listesini güncelledi. Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan listede, sağlığa zararlı şekilde değiştirilmiş ve bozulmuş ürün sayısı 10 artarak 66’ya ulaştı. Ayrıca, taklit ve tağşişin kesinleştiği ürün sayısı ise 35 artışla 498’e yükseldi.
Güncellenen listede, pul biбере boya kullanımı, lahmacuna at eti ve tas kebaba domuz eti karıştırılması gibi halk sağlığını tehdit eden çeşitli örnekler yer alıyor. Listede, ürünlere bitkisel yağ ve kanatlı eti karıştırılması gibi izin verilmeyen uygulamalar da yer alıyor. Şimdiye kadar toplamda 66 ürünün sağlığa zararlı şekilde değiştirildiği tespit edilirken, taklit ve tağşişin kesinleştiği ürün sayısı 498’e ulaştı.
Karışık bitkisel macun, power honey mixed herbal paste (230 gr.), ginsengli kahve aromalı gazlı içecek-150 ml, bitter çikolata, ballı bitkisel karışımlı macun, ginsengli bitkisel macun, hidrolize kollajen içeren sıvı takviye edici gıda, çakşır+ginseng coffee (man performance), ginsengli bonbon şeker (5,4 gr.), enerji içeceği.
Ezme baharatı, tatlı biber, tatlı biber toz öğütülmüş, bitkisel karışım yağı (5 litre), acı kırmızı pul biber, natürel sızma zeytinyağı-5 lt, sumak, yemeklik karışım yağı, kırmızı pul biber, pul kırmızı biber, tatlı biber öğütülmüş, sumak.
Tam yağlı pizzalık böreklik kaşar peyniri (1.000 gr.), tam yağlı taze kaşar peyniri, tam yağlı kaymaklı yoğurt, yarım yağlı kahvaltılık tost peyniri, yarım yağlı taze çeşnili eritme peyniri (ayçekirdeği çörekotu çeşnili).
Karışık bitkisel macun, power honey mixed herbal paste (230 gr.), ginsengli kahve aromalı gazlı içecek-150 ml, bitter çikolata, ballı bitkisel karışımlı macun, ginsengli bitkisel macun, hidrolize kollajen içeren sıvı takviye edici gıda, çakşır+ginseng coffee (man performance), ginsengli bonbon şeker (5,4 gr.), enerji içeceği.
Isıl işlem görmüş dana sucuk, dana etli kuru fasulye yemeği, çiğ lahmacun harcı (dana-kuzu karışık), lahmacun harcı, çiğ kırmızı et, dana eti, karkas et, tas kebabı, kırmızı et, çiğ lahmacun harcı (dana kıyma), dana etli kuru fasulye yemeği, Adana kebap, dana-kuzu karışık et.
Şüpheli olarak tanımlanan rakı, viski, votka ve tekila. Ayrıca, şüpheli olarak tanımlanan rakı, votka ve tekilalarda gıdada kullanımına izin verilmeyen alkol de tespit edildi.
Isıl işlem görmüş dana sucuk, dana etli kuru fasulye yemeği, çiğ lahmacun harcı (dana-kuzu karışık), lahmacun harcı, çiğ kırmızı et, dana eti, karkas et, tas kebabı, kırmızı et, çiğ lahmacun harcı (dana kıyma), dana etli kuru fasulye yemeği, Adana kebap, dana-kuzu karışık et.
”
GÜNDEM
3 saat önceGÜNDEM
3 saat önceGENEL
3 saat önceGENEL
3 saat önceGENEL
3 saat önceGENEL
3 saat önceGENEL
3 saat önce