DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Van’ın Gürpınar ilçesinde tek öğrencili okul
8 okunma

Van’ın Gürpınar ilçesinde tek öğrencili okul

ABONE OL
Eylül 12, 2024 10:47
Van’ın Gürpınar ilçesinde tek öğrencili okul
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yaşlıdal mezrasındaki okulda bu yıl da eğitim öğretime tek başına başlayan 9 yaşındaki Hasret Aydın, bu zorluğa rağmen geleceğe umutla bakıyor.

İlçeye 78 kilometre uzaklıkta yer alan Yaşlıdal mezrası, 16 haneli ve yaklaşık 100 kişilik nüfusa sahip. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatilinde okulun temizliğini ve bakımını yaparak yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirmiş.

Üç yıldır mezrada ücretli öğretmenlik yapan Şahin Aydın, üçüncü sınıfa başlayan ve akrabası olan tek öğrencisi Hasret’e hem eğitim hem de arkadaşlık yapıyor. Her sabah saat 08.00’de evinden alıp okula götürüyor.

“Keşke sınıf arkadaşım olsaydı” diyen Hasret, okulunu ve öğretmenini çok özlediğini belirtiyor. Yeni eğitim-öğretim yılında da yalnız olmanın üzüntüsünü yaşıyor. “Sınıf arkadaşım olsaydı saklambaç ve voleybol oynardık, beraber ders çalışır ve ip atlardık” diyor.

Öğretmen Aydın, Hasret’e hem öğretmenlik hem de arkadaşlık yaptığını söylüyor. “Hasret’in sıkılmaması için elimden geleni yapıyorum. Sınıfta arkadaşı olmadığı için, yeri geldiğinde ağabeyi, yeri geldiğinde arkadaşı oluyorum. Teneffüslerde birlikte top oynuyoruz. Evden alıp evine bırakıyorum” diye anlatıyor.

Öğretmen Aydın, en ücra noktalarda bile eğitimin ihmal edilmediğini vurgulayarak “Devletimiz bir öğrencinin bile geleceğine önem veriyor. Okulumuzun bakımı, ısınma sorunu, kitapları, her şeyiyle ilgileniliyor. Bir öğrencinin geleceğine değer veren, bütün toplumun geleceğine önem verir. Ülkemizin en ücra noktasında bile devletimiz bütün imkanlarını seferber ediyor. Allah devletimize zeval vermesin.” diyor.

Hasret’in babası Ramazan Aydın ise “Ülkemizde eğitime verilen önemi görebiliyoruz. Devletimiz, Hasret için elinden geleni yapıyor. Bir öğrenci için öğretmen atanıyor. Destekler esirgenmiyor. Devlet büyüklerimize, Valimize ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum.” diyerek devletin gösterdiği ilgiye minnettarlığını dile getiriyor.

Şahin Aydın Eğitim Güncel Tatil Aydın van

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP