DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Van’daki Gezici Kütüphane, kırsal mahallelerde yaşayan çocukların kitaplara ulaşmasını sağlıyor
7 okunma

Van’daki Gezici Kütüphane, kırsal mahallelerde yaşayan çocukların kitaplara ulaşmasını sağlıyor

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 10:38
Van’daki Gezici Kütüphane, kırsal mahallelerde yaşayan çocukların kitaplara ulaşmasını sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’da, kırsal alanlarda yaşayan çocuklar için kitaplara erişimi kolaylaştırmayı hedefleyen bir Gezici Kütüphane bulunuyor.

Geçen yıl Valilik ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yenilenen ve yeni kitaplarla donatılan Gezici Kütüphane, 2012’den beri kışın soğuğunda veya yazın sıcağında demeden yolları aşarak kırsal kesimde yaşayan çocuklara ulaşım sağlıyor.

3.500’den fazla kitap içeren bu özel araç, en ücra köylere bile ulaşabiliyor ve öğrencilere internet erişimi de sunuyor.

Son olarak, kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Alaköy Mahallesi’ne giden Gezici Kütüphane, Kur’an kursu öğrencileri için kapılarını açtı.

“2012’den beri gitmediğimiz yer kalmadı.”

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Sait Pişkin, AA muhabirine, Gezici Kütüphane’yi herkesin okuyabileceği kitaplarla donattıklarını belirtti.

Kütüphane hizmetlerini kırsal kesimde yaşayanlara Gezici Kütüphane aracılığıyla ulaştırdıklarını vurgulayan Pişkin, “Kütüphaneye ulaşamayan vatandaşlarımıza özel olarak tasarlanmış ve her türlü kitabı barındıran aracımızla hizmet götürüyoruz. 2012’den bu yana hiçbir yere ulaşamadık. Aracımızda her yaş grubuna uygun kitaplar mevcut.” dedi.

Gezici Kütüphane ile her yere ulaşmaya çalıştıklarını belirten Pişkin, şunları da ekledi:

“Okuma alışkanlığını kazandırmak için her yere gidiyoruz. Aracımız gittiği bölgeye 15 gün sonra tekrar geliyor. İlk gidişimizde kitap ödünç veriyoruz. 15 gün sonra tekrar gittiğimizde ilk verdiğimiz kitapları alıp yenilerini veriyoruz. Vatandaşlarımızı her koşulda kitaplarla buluşturuyoruz. Kışın daha çok okulları ziyaret ediyoruz. Yazın ise Kur’an kurslarına, kırsal kesimdeki toplanma alanlarına gidiyoruz. Plajları ve kamp alanlarını da ziyaret etmeye hazırlanıyoruz. Her koşulda, her kesime hizmet veriyoruz. Yediden yetmişe herkese kütüphanemizi ulaştırıyoruz. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz.”

“Kitaba ulaşma şansımız olmuyor.”

Alaköy Mahallesi Camisi İmamı Adem Sarı, “Kırsal kesimde olduğumuz için kitaba ulaşma şansımız olmuyor. Gezici Kütüphane’nin mahallemize kadar gelmesi ve bizi kitaplarla buluşturması çok güzel oldu. Çocuklarımızın ufuklarını açmaları için bol bol kitap okumaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kitap okumayı çok sevdiğini söyleyen 14 yaşındaki İbrahim Eren Aysen, “Gezici Kütüphane’de çok fazla kitap çeşidi var. Bu da bizi mutlu etti. 15 gün sonra tekrar gelecekler ve kitabımızı bitirip yeni kitaplar alacağız.” ifadelerini kullandı.

Kırsal kesimde kitaplara ulaşmanın zorluğuna dikkat çeken 13 yaşındaki Rana Baycan, Gezici Kütüphane sayesinde farklı kitaplarla tanıştığını dile getirdi.

van Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP