DOLAR 34,1869 0.07%
EURO 38,3043 0.35%
ALTIN 2.898,43-0,73
BITCOIN 2174919-2.90409%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Van’da Tatlı Ustası, Çocukları Waffle ile Buluşturuyor
6 okunma

Van’da Tatlı Ustası, Çocukları Waffle ile Buluşturuyor

ABONE OL
Eylül 30, 2024 08:48
Van’da Tatlı Ustası, Çocukları Waffle ile Buluşturuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’da yaşayan tatlı ustası Atilla Karaca, “Tatlı yemeyen çocuk kalmasın” sloganıyla yola çıkarak çocukları waffle ile buluşturuyor.

Üç yıl önce Van’a taşınan Karaca, öğretmen eşinin görev yaptığı okulda çocuklara yaptığı waffle tatlısını ikram etti. Çocukların sevinci ve heyecanı Karaca’yı harekete geçirdi ve köy okullarını gezerek waffle ikram etme kararı aldı.

Son iki yıldır motosikletiyle Van’ın ücra köylere giden Karaca, kendi elleriyle hazırladığı meyveli waffleları çocuklara ulaştırıyor. Tüm bu ikramları kendi imkanlarıyla karşılayan Karaca, “Waffle’a geç tanıştım. Van’da bana hitap eden bir waffle dükkanı yoktu. Bu yüzden kendim açtım. Sonra okulda bir waffle etkinliği düzenledim. Çocukların çilek ve muza olan sevinçlerini görünce waffle’ı tanıtmam gerektiğini düşündüm. Böylece kura çekerek köy okullarına gitmeye başladık. 100’den fazla okula giderek 10 bin öğrenciye ulaştık. Hatay depremi yıldönümünde Hatay’da, Şırnak’ın Süryani köyünde ve Gürpınar’ın tek öğrencili köyünde etkinlikler yaptık” dedi.

Genellikle köy okullarını tercih ettiklerini belirten Karaca, “Köy okulu olması bizim için yeterli. Her ay bir veya iki köye gidiyoruz. Van’da ilk başta seçtiğimiz okullar birleştirilmiş sınıflı köy okullarıydı. Waffle zahmetli bir tatlı. Makinenin ısınması, taze ekmek yapılması, meyvelerin doğranması gerekiyor. Hazır olup da dağıtılan bir şey değil. Okula gidip yapıyoruz. Bu yüzden öğrenci sayısı fazla olan okullara gitmemiz mümkün olmuyor. Hem öğrenci sayısı az hem de imkanları kısıtlı olduğu için köy okullarını seçiyoruz” diye konuştu.

Hiçbir destek almadan bu etkinliği gerçekleştirdiğini belirten Karaca, “Hiçbir destek almıyorum. Ücret karşılığı bir şey değil. Bir kez bir okula gittik. Okulda yanlış anlaşılma olmuş, çocuklar para getirmişler. Çocuklardan para almıyorum, tamamen ücretsiz. Etkinlikte çocuklara waffle, çilek ve muz hakkında bilgiler de veriyorum” dedi.

Sınıf öğretmeni Özlem Kaya, çocuklar için güzel bir sürpriz olduğunu söyleyerek, Karaca’ya teşekkür etti. Waffle’a ilk kez karşılaştıklarını belirten çocuklar da Karaca’ya minnettarlıklarını dile getirdiler.

Okul bahçesinde çocuklarla futbol oynayan Karaca, onlarla fotoğraf çektikten sonra köyden ayrıldı. – VAN

Yerel Haberler Etkinlikler Eğitim Yerel Yaşam Çocuk van

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP