DOLAR 34,1184 0.01%
EURO 38,2922 0.31%
ALTIN 2.916,770,09
BITCOIN 21700830.18908%
İstanbul
24°

AÇIK

16:23

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Van’da Taş Plak ile Nostalji Yaşatan Kuaför
6 okunma

Van’da Taş Plak ile Nostalji Yaşatan Kuaför

ABONE OL
Eylül 25, 2024 09:47
Van’da Taş Plak ile Nostalji Yaşatan Kuaför
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’da 37 yıldır kuaförlük yapan Mesut Eren (50), iş yerinde taş plaklar aracılığıyla geçmişe bir yolculuk sunuyor. Eren, hem babasının hatırasını yaşatmak hem de nostaljiye olan sevgisini paylaşmak için iş yerinde eski Türk müziğinin efsanevi seslerini çalıyor. Müşterilerinin de bu müziklere ilgi gösterdiğini belirten Eren, taş plaklar sayesinde iş yerine nostaljik bir atmosfer kazandırdığını söylüyor.

İpekyolu ilçesindeki kuaför dükkanında 3 çocuk babası Mesut Eren, unutulmaya yüz tutmuş taş plaklarla müşterilerine geçmişin büyüsünü yaşatıyor. Günümüzün gelişen teknolojisine rağmen, müzikseverlerin geçmişe olan özlemini fark eden Eren, tıraş olmaya gelenleri nostaljik müziklerle karşılıyor. Özellikle Emel Sayın, Nuri Sesigüzel ve Mezeyyen Senar gibi Türk müziğinin unutulmaz isimlerinin eserlerinden oluşan plaklar, müşteriler tarafından büyük ilgi görüyor.

’35-50 YAŞ GRUBUNDAKİ İNSANLAR TAŞ PLAKLARA İLGİ GÖSTERİYOR’

Nostalji tutkunu Eren, taş plaklara olan ilgisinin sebebini şöyle açıklıyor: “Bizim için değerli olan bu taş plaklar, burada yaşatılmayı hak ediyor. Burada çalan müzikler müşterilerimin de çok hoşuna gidiyor. Eskiyi hatırlama duygusu, nostaljiyi bambaşka bir boyuta taşıyor. Babam 1968’de İstanbul’da bu taş plağı almıştı. Onun hatırasını iş yerimde yaşatıyorum. Taş plaklara herkesin ilgisi var. 15 yaşından 60 yaşına kadar insanlar gelip taş plaktan müzik dinliyor. Ancak en çok 35-50 yaş aralığındaki kişiler bu müziğe ilgi gösteriyor. Bu yaş grubundakiler taş plaktan müzik dinlemeyi çok seviyor. Biz bununla büyük bir farkındalık yarattık. Ben aynı zamanda saç tasarım uzmanıyım. Bu plaklar işyerimize ayrı bir değer kattı.”

‘TIRAŞ OLURKEN MÜZİK DİNLİYORUM’

Müşterilerden Servet Özkan (60), tıraş olurken taş plaktan müzik dinlemenin keyfini çıkarıyor. “Bu taş plaklar eski zamanları hatırlatıyor. Dinledikçe eski günlerimi anımsıyorum. Eskiden ben de bu plaklardan müzik dinlerdim. Eski türkülerin anlamı çok farklı. Eski sanatçıları ve eski filmleri hâlâ arıyoruz,” diyor Özkan.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Kültür Sanat Mesut Eren Taş Plak Güncel Kuaför Kültür Sanat Müzik Yaşam Van

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.