DOLAR 34,0133 -0.15%
EURO 38,0622 0.38%
ALTIN 2.827,850,91
BITCOIN 21270833.99918%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Van’da okulların bakım onarım çalışmaları devam ediyor
53 okunma

Van’da okulların bakım onarım çalışmaları devam ediyor

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 07:38
Van’da okulların bakım onarım çalışmaları devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’da 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazırlanmak için okullarda yoğun bir çalışma temposu yaşanıyor. Okulların daha sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamı sunabilmesi için bakım, onarım, boya, temizlik ve donanım yenileme çalışmaları devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras, okulların fiziki şartlarını iyileştirmek için yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Aras, “Okullarımızı gelecek eğitim öğretim sezonunda öğrencilerimize hazır hale getirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tüm okullarda tamirat, tadilat ve fiziki şartların iyileştirilmesi çalışmaları devam ediyor. İnşallah önümüzdeki hafta itibariyle çalışmalarımızı tamamlayacağız ve 9 Eylül’de hazır hale getireceğiz.” dedi.

Van’da 9 Eylül’de 118 anaokulu hizmete açılacak. Aras, “Geçen yıl ve bir önceki yıl başlanan 118 anaokulunun yanı sıra ortaokul ve lise seviyesinde birçok okul yatırımı tamamlandı. Bu yıl 118 anaokulunu Van halkının hizmetine sunuyoruz. Bu, Van’da eğitim yatırımları için büyük bir adım. Cumhuriyet tarihinden bu yana Van’da sadece 40 anaokulu yapılmıştı. Bunun yanında son 3 ay içerisinde yapımına başlanan 4 okulumuz da İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde ikili öğretimin azaltılmasına büyük katkı sağlayacak. Bu devasa okullarımızın yapımları devam ediyor ve inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete girecekler.” şeklinde konuştu.

Aras, ayrıca Van’ın bölgenin en iyi spor liselerinden birini inşa ettiğini ve bu lisede eylül ayı itibariyle eğitim öğretim faaliyetlerine başlanacağını söyledi. Denizcilik lisesinde de çalışmalar hızla devam ediyor. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için yapılan 24 sınıflı iki okul da bu yıl hizmete girecek.

Aras, sadece fiziki alt yapı değil, kültürel ve sanatsal çalışmalar anlamında da alt yapı oluşturacak çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. “Van, sınıf sayısı, spor tesisleri, yüzme havuzları, çocuk kütüphaneleri ve daha birçok alanda altın çağını yaşıyor. Bu durum bizi çok mutlu ediyor.” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Öğretim Yılı 9 Eylül Eylül Van Eğitim Yerel Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.