DOLAR 34,2308 -0.05%
EURO 37,5079 -0.4%
ALTIN 2.869,60-0,59
BITCOIN 2102316-1.2718%
İstanbul
22°

AÇIK

05:38

SABAHA KALAN SÜRE

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş’in Arama Çalışmaları Devam Ediyor
12 okunma

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş’in Arama Çalışmaları Devam Ediyor

ABONE OL
Ekim 9, 2024 07:50
Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş’in Arama Çalışmaları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’da kayıp üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in (21) bulunması için arama çalışmaları 11. gününde devam ediyor. AFAD’ın deprem bölgelerinde görev alan eğitimli köpeklerinin de katıldığı aramalarda, Rojin’e dair herhangi bir iz henüz bulunamadı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğinden sonra dışarı çıktı. 28 Eylül’de arkadaşları Rojin’e ulaşamayınca saat 12:00 civarında polise haber verdi. Rojin’in 27 Eylül akşamı saat 18:30 civarında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini ve arkadaşını da yanına çağırdığını, ancak arkadaşının teklifini reddettiğini öğrendiler. 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde Rojin’in cep telefonu, kulaklığı, keki ve suyu bulundu. Yüksek düzeyde şifreli olan telefon inceleme için polise teslim edildi.

KARADAN VE HAVADAN ARAMA

Polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin katılımıyla 11. gününe giren aramalar, göl üzerinde tekne ve botlarla, havadan ise polis helikopteri ile gerçekleştiriliyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yandan taramalı sonar, jandarmaya ait su üstü radar ve polisin su altı görüntüleme cihazlarının kullanıldığı aramalarda da Rojin’e ait bir iz bulunamadı. Rojin’in kaçırılmış olma ihtimali de göz önünde bulundurularak, ekipler Bardakçı Mahallesi ve çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Göl üzerinde ve çevresindeki arama çalışmaları sürerken, AFAD’ın eğitimli köpekleri ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinin termal kameralı dronları da çalışmalara dahil oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Güvenlik 3-sayfa Eğitim Güncel Hukuk Van

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.