DOLAR 34,2962 0.37%
EURO 37,4989 -0.07%
ALTIN 2.910,840,76
BITCOIN 20979140.16425%
İstanbul
26°

AÇIK

16:04

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları 14. Gününde
5 okunma

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları 14. Gününde

ABONE OL
Ekim 11, 2024 10:47
Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları 14. Gününde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi Rojin Kabaiş (21), 27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeğinden sonra dışarı çıktı ve bir daha geri dönmedi. Kız arkadaşları, 28 Eylül’de saat 12:00’da Rojin’i ulaşamayınca polisi aradı. Rojin’in o akşam Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, ancak birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının bunu reddettiği öğrenildi. 28 Eylül’de sahil bölgesinde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

Rojin, telefonla konuştuğu annesine markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylemişti. Polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin yanı sıra gönüllü arama-kurtarma ekipleri Rojin’i arama çalışmaları başlattı. Polis ekipleri arama çalışmalarına zaman zaman havadan da destek verdi. Arama çalışmalarında Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radarı, polisin su altı görüntüleme cihazları kullanıldı. Jandarma, polis ve AFAD üyelerinden oluşan dalgıç ekipler de göle dalış yaparak aramalara destek verdi.

Rojin’e ait başörtüsünün dün Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede bulunmasının ardından arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırıldı. Başörtüsü olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 14. gününe giren arama çalışmalarında ekipler hem gölde hem karada yoğun bir şekilde çalışıyor. Gönüllü arama ekiplerinin de desteklediği çalışmalarda Diyarbakır ve Erzurum Emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpekleri de kullanılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerel Haberler 3-sayfa Eğitim Güncel Van

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.