DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 2147598-0.78367%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:01

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor
6 okunma

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

ABONE OL
Ekim 13, 2024 08:47
Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğrenim gören 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, kaldığı yurtta son görüldükten sonra kayboldu. 16 gündür süren arama çalışmaları, üniversite öğrencisinin izini sürmek için devam ediyor. Arama ekipleri, dün kadavra köpeğinin tepki vermesi üzerine belirli bir bölgeye odaklanmış durumda.

Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmış ve bir daha geri dönmemişti. Arkadaşları, Rojin’e ulaşamayınca 28 Eylül’de polise haber verdiler. Rojin’in 27 Eylül günü Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği ve arkadaşlarından birini de yanına çağırdığı öğrenildi. Ancak arkadaşı bu teklifi reddetmişti. 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde Rojin’in cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunmuştu. Telefon inceleme için polise teslim edildi.

Rojin, annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylemişti. Kayboluşunun ardından polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, arama çalışmalarına başladı. Gönüllü arama kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalara, polis ekipleri havadan destek veriyor. Aramalarda Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nden getirilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar, polisin su altı görüntüleme cihazları kullanılıyor. Rojin’in kaybolduğu günden sonra Bardakçı Mahallesi’ne giriş çıkış yapan yaklaşık 400 araç incelendi. 10 Ekim’de Rojin’e ait başörtüsü sahilde bulundu.

ARAMA ÇALIŞMALARININ MERKEZİ: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLE BARDAKÇI MAHALLESİ ARASI

Başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölge arama çalışmalarının odak noktası haline geldi. Diyarbakır ve Erzurum emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpekleri de arama çalışmalarında kullanılıyor. Aramalar 16’ncı güne girerken, dün kadavra köpeğinin tepki göstermesi üzerine bölge metal dedektörü ile tarandı ve polis ekipleri belirli noktalarda kazı yaptı.

Göl üzerinde tekne ve botlarla, karada polis arama kurtarma, jandarma, AFAD, İtfaiye ve gönüllü ekipler tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki sahil titizlikle aranıyor. Bardakçı Mahallesi’ndeki metruk yapılar, evlerin bahçeleri ve kampüs yakınındaki sazlıklar da inceleniyor. Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen Rojin’e ait herhangi bir iz bulunamadı.

Haber: Behçet DALMAZ/VAN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Güvenlik 3-sayfa Eğitim Güncel Hukuk Van

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.