DOLAR 34,2458 0%
EURO 37,5950 -0.13%
ALTIN 2.883,95-0,09
BITCOIN 2128128-0.68372%
İstanbul
22°

AÇIK

16:06

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları 12. Günde
5 okunma

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları 12. Günde

ABONE OL
Ekim 9, 2024 10:48
Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları 12. Günde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’da yaşayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş, 12 gündür kayıp. Kabaiş, kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra 27 Eylül akşamı dışarı çıktı ve bir daha geri dönmedi. Arkadaşları, onu telefonla ulaşamayınca 28 Eylül’de polise haber verdi. Kabaiş’in 27 Eylül akşamı Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, ancak arkadaşıyla birlikte gitmeyi kabul etmediği tespit edildi. 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefonun yüksek düzeyde şifreli olması nedeniyle incelenmek üzere polise teslim edildi.

Kaybından sonra polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Van Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri arama çalışmaları başlattı. 12. gününe giren arama çalışmalarında gölde tekne ve botlar, karada ise polis, AFAD, itfaiye ve gönüllü arama ekipleri görev alıyor. Arama çalışmalarına zaman zaman polis helikopteri alçak uçuşlarla destek veriyor.

Rojin’in kaçtığı, kaçırıldığı, öldüğü veya öldürüldüğü gibi tüm ihtimaller değerlendirilerek titizlikle yürütülen arama çalışmalarında, iskele sahilinden Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Bardakçı Mahallesi’ne kadar her yer detaylı bir şekilde inceleniyor. Deprem bölgelerinde kullanılan hassas burunlu iz köpekleri, termal kameralı dronlar, yandan taramalı sonar ve su üstü radar cihazları arama çalışmalarında kullanılıyor. Gönüllü arama kurtarma ekipleri de gölün etrafını dronlar ile tarıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3-sayfa Eğitim Güncel Suç Van

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.