DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2116687-0.67724%
İstanbul
23°

AÇIK

16:10

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin 9. Gün Arama Çalışmaları Devam Ediyor
8 okunma

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin 9. Gün Arama Çalışmaları Devam Ediyor

ABONE OL
Ekim 6, 2024 08:47
Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin 9. Gün Arama Çalışmaları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in (21) bulunması için arama çalışmaları 9. gününde devam ediyor. Rojin, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Rojin, arkadaşlarına Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylemiş, ancak geri dönmemişti. 28 Eylül’de sahil bölgesinde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunmuştu. Polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri arama çalışmaları başlattı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar cihazı ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinin termal kameralı dronu da arama çalışmalarında kullanılıyor.

Rojin’in annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylediği öğrenildi. Polis ekipleri, arama çalışmalarını yoğunlaştırarak Van Gölü sahili boyunca sürdürüyor. Daha önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi sahili ile Bardakçı arasındaki bölgede tekne ve botlarla yapılan aramalar, bugün İskele Sahil tarafına kaydırıldı.

ARAMALAR İSKELE SAHİL BÖLGESİNDE DE YAPILIYOR

Doğudan batıya uzanan Van Gölü’nün geniş bir alana yayılması, arama çalışmalarını zorlaştırıyor. 9 gün süren arama çalışmalarında Rojin’e ait hiçbir ize rastlanamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerel Haberler 3-sayfa Eğitim Güncel Eylül Van

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP