DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 2152971-0.01622%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:01

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Van’da Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor
7 okunma

Van’da Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

ABONE OL
Ekim 13, 2024 07:48
Van’da Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’da Kayıp Öğrenci Rojin Kabaiş İçin 15 Gündür Aramalar Devam Ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş’in kaybolmasıyla ilgili çalışmalar 15. gününde devam ediyor. 27 Eylül’de akşam yemeğinden sonra yurdundan çıkan 21 yaşındaki Rojin’den bir daha haber alınamadı.

Arkadaşları 28 Eylül’de saat 12:00’da Rojin’e ulaşamayınca polise haber verdiler. Rojin’in aynı gün saat 18:30’da Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, ancak beraberinde gitmeyi teklif ettiği arkadaşının bunu reddettiği tespit edildi. 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

Rojin’in annesiyle yaptığı son telefon görüşmesinde markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylediği öğrenildi. Bu olay üzerine polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı. Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalara, polis ekipleri zaman zaman havadan destek veriyor.

Aramalarda Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar, polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanılıyor. Jandarma, polis ve AFAD üyelerinden oluşan dalgıç ekipleri göle dalışlar yaparak arama çalışmalarını destekliyor. Rojin’e ait başörtüsü 10 Ekim’de Bardaçı köyü sahilinde bulundu.

Rojin’i arama çalışmaları özellikle başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede devam ediyor. Gönüllü arama ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda Diyarbakır ve Erzurum emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpekleri de kullanılıyor. Rojin’e ait arama çalışmaları 15’inci güne girerken, başörtüsü dışında genç kıza dair yeni bir iz bulunamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerel Haberler Güvenlik Jandarma Van Gölü 3-sayfa Eğitim Güncel Polis Van

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP