DOLAR 34,1141 0.28%
EURO 38,1263 0.17%
ALTIN 2.867,351,36
BITCOIN 21632620.53094%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Van’da beyin tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu
16 okunma

Van’da beyin tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu

ABONE OL
Ağustos 7, 2024 00:03
Van’da beyin tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’da ikamet eden Gültaç Bubebet, sol kol ve bacağında yaşadığı güçsüzlük nedeniyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. 46 yaşındaki 8 çocuk annesi Bubebet, hastaneye başvurduğunda yapılan muayenelerde beyninde tümör olduğu tespit edildi.

Beyin cerrahisi uzmanı Op. Dr. Volkan Oğlin tarafından yapılan incelemeler sonucunda, tümörün beyin ve boyun sinirlerinin birleştiği kritik bir bölgede olduğu belirlendi. Bubebet’in ameliyat olması gerektiğine karar verildi.

6 saat süren zorlu bir operasyonla, Op. Dr. Oğlin, Op. Dr. Süleyman Akkaya ve Op. Dr. Aysel Shıkhalıyeva tarafından Bubebet’in beynindeki tümör başarıyla çıkarıldı. Bu ameliyat, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirildi.

Ameliyatın riskli bir bölgede yapıldığını ve hastanın ailesine bu risklerin anlatıldığını belirten Op. Dr. Oğlin, “Hastamızın bize olan güvenine çok teşekkür ediyoruz. 6 saatlik bir operasyon sonucunda tümörü başarıyla çıkardık ve hastanın durumu iyi. Bu tür ameliyatlar genellikle büyük şehirlerdeki merkezlerde yapılıyordu. Van’da bu ameliyatı gerçekleştirebilmek bizim için büyük bir başarı.” dedi.

Hastane Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Ömer Faruk Kara, ameliyat ekibini tebrik ederek, “Bu ameliyatın hastanemizde ilk defa yapılması bizim için gurur verici. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

Ameliyat öncesi güç kaybı yaşadığını anlatan Gültaç Bubebet ise, “Ameliyat sonrası sağlığıma kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Doktorlarımıza ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ameliyat Van Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP