DOLAR 34,1126 0.27%
EURO 38,1044 0.11%
ALTIN 2.867,031,35
BITCOIN 21678551.91681%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Van Kilimleri Hediyelik Eşyalara Dönüşüyor
5 okunma

Van Kilimleri Hediyelik Eşyalara Dönüşüyor

ABONE OL
Eylül 20, 2024 07:51
Van Kilimleri Hediyelik Eşyalara Dönüşüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’ın geleneksel motifli kilimleri, zamanla yıpranmış olsa bile, Murat Deniz gibi becerikli ellerde yeniden hayat buluyor ve hediyelik eşyalara dönüşüyor.

Van’ın İpekyolu ilçesinde yaşayan Murat Deniz, uzun yıllardır İran’da savan ve kilim üzerine eğitim almış bir usta. Van’a döndükten sonra ise yıpranmış kilimleri değerlendirmeye başlamış. Yaklaşık 25 yıldır, Van’ın kırsal bölgelerinden gelen eski kilimleri ve savanları, çanta, aksesuar ve benzeri hediyelik eşyalara dönüştürüyor.

Deniz, bu eski kilimleri değerlendirerek, hem geleneksel motifleri yaşatıyor hem de yeni ürünlere dönüştürerek onları yeniden kullanılabilir hale getiriyor. El emeği göz nuru olan bu ürünleri, ülkenin dört bir yanına ve hatta Güney Kore’ye bile gönderiyor.

Murat Deniz, “İşe yaramaz hale gelmiş kilimleri çöpe atmak yerine değerlendiriyoruz. El yapımı ve otantik olmaları nedeniyle, her kesimden ilgi görüyorlar. Özellikle son zamanlarda daha da fazla ilgi görüyorlar. Van’a ait yöresel bir ürün oldukları için insanlar hem kendileri için hem de hediyelik olarak satın alıyorlar,” diyor.

Deniz, tasarladığı hediyelik eşyaları 30 ila 200 lira arasında satışa sunuyor. Böylece hem geleneksel el sanatlarını destekliyor hem de ekonomiye katkı sağlıyor.

Van Kilimleri Hediyelik Eşyalara DönüşüyorKaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Kültür Sanat

Yerel Haberler Kültür Sanat Murat Deniz Ekonomi Kültür Sanat Çevre Yaşam Van

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.