DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Van İl Sağlık Müdürlüğü, Mobil Kanser Tarama Aracıyla Kadınları Bilgilendiriyor
7 okunma

Van İl Sağlık Müdürlüğü, Mobil Kanser Tarama Aracıyla Kadınları Bilgilendiriyor

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 07:45
Van İl Sağlık Müdürlüğü, Mobil Kanser Tarama Aracıyla Kadınları Bilgilendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van İl Sağlık Müdürlüğü’nün Mobil Kanser Tarama aracı, kentin ücra köşelerine kadar ulaşarak kadınları kanser konusunda bilinçlendirmeyi ve tarama yapmayı hedefliyor. Özellikle meme kanseri gibi yaygın kanser türleri konusunda bilgi veren ekipler, kapı kapı dolaşarak kadınları tarama için ikna ediyor.

Van İl Sağlık Müdürlüğü, kadınlarda sık görülen meme kanseri başta olmak üzere kanser türlerine karşı mücadeleyi önemsiyor. Bu kapsamda başlatılan bilgilendirme ve tarama çalışmaları, Mobil Kanser Tarama aracı ile yürütülüyor. Ekipler, araçlarıyla ilçeleri dolaşarak kadınlara meme kanseri taraması yapıyor ve ücra mahallelere kadar giderek bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuyor.

EKİPLER KADINLARI İKNA EDEREK TARAMA YAPIYOR

Bu hafta Bahçesaray ilçesinde bulunan ekipler, Mobil Kanser Tarama aracını Bahçesaray Devlet Hastanesi önüne konumlandırdı. Kadınların hastaneye gelmelerinin yanı sıra, ekipler en uzak noktalara giderek kadınlarla birebir görüştü. Meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkında bilgi veren ekipler, kadınları araçlarla ilçeye getirerek gerekli taramalarını yaptırdı.

‘ANNEMİ İKNA EDEMEDİM, SONUÇLARI TEMİZ ÇIKMADI’

Elmayaka Mahallesi’nde ikamet eden Adile Çiçek, annesinin meme kanseri teşhisi almasının ardından sağlık ekiplerinin köy köy dolaşarak yaptığı tarama hizmetinin önemini vurguladı. Annesine teşhis konulduktan sonra tedavisinin devam ettiğini belirten Çiçek, “Annem için bu köye geldim. Ekipler çok iyi bir iş yapıyorlar. Erken teşhis çok önemli. Herkese testlerini yaptırmaya çağrıda bulundum. Annemi ikna edemedim. Belirtiler olmasına rağmen, başka nedenlerden kaynaklandığını iddia ederek doktora gitmekten kaçındı. Sonuçlar temiz çıkmadı.” dedi.

‘ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR’

Bahçesaray Toplum Sağlığı Başkanı Doktor Uğur Göç ise “Mamografi aracımız sayesinde kadınlara meme kanseri taraması yapıyoruz. Meme kanseri, kanser türleri arasında en sık görüleni. Erken teşhis ile başarı şansı çok yüksek. Araçlarımızla en ücra yerlerdeki kadınlarımızı alıyor, taramalarını yaptırdıktan sonra tekrar evlerine bırakıyoruz. Ev ev dolaşıp, ikna çalışmaları yapıyoruz. Erken teşhis hayat kurtarır” diye konuştu.

Haber: Gülay KUYUCU-Orhan AŞAN /VAN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van İl Sağlık Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Meme Kanseri Meme Kanseri Van Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP