DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152400-0.52064%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’ndaki kilisede geleneksel ayin yapıldı
9 okunma

Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’ndaki kilisede geleneksel ayin yapıldı

ABONE OL
Eylül 9, 2024 08:48
Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’ndaki kilisede geleneksel ayin yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’ndaki kilisede, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın özel izniyle yılda bir kez düzenlenen ibadet ayini bu yıl da gerçekleştirildi. Bu, 12. kez yapılan ayindi.

Gevaş ilçesindeki iskelesinden sabah saatlerinde adaya gelen Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, yardımcısı Rahip Kaspar Garabetyan ve Kıdemli Peder Drtad Uzunyan, beraberlerindeki din adamlarıyla birlikte adaya ulaştı. Patriğin ziyareti sırasında, adaya gelen ziyaretçilerle de bir süre sohbet etme fırsatı buldular.

Akdamar Kilisesi’nde gerçekleştirilen ayine, Türkiye Ermenileri Patrikliğine mensup din adamları ve ziyaretçiler katıldı. Ayin, Uzunyan tarafından yönetildi.

Mum yakan, dua eden ve ilahiler söyleyen katılımcılar arasında, ayine başkanlık eden Patriği Maşalyan da yer aldı. Maşalyan, gazetecilere yıllık ayinlerini gerçekleştirmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Geleneksel ayini bu yılda da Akdamar Adası’nda gerçekleştirdiklerini belirten Maşalyan, “İstanbul, Ermenistan, ABD ve Almanya gibi dünyanın dört bir yanından gelen hac ziyaretçileriyle birlikte geleneksel ibadetimizi yerine getirdik. Yüreğimiz mutlulukla dolu. Her gelişimizde adanın imarının daha da geliştiğini gözlemliyoruz. Çevre düzenlemesi yapılıyor. Van Valimiz Ozan Balcı’ya gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum.” dedi.

Tarihi mabetlerde ibadet yapmanın önemini vurgulayan Maşalyan, “Geldik ve huzur içinde ibadetimizi gerçekleştirdik. Bu gibi tarihi yerler ülkenin büyük bir kazancıdır. Bu toprakların çok renkli, çok kültürlü ve çok dinli bir geçmişe sahip olduğuna tanıklık ediyorlar. Bu yerlerin korunması ve turizme açılması bizim de en büyük temennimizdir. Çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Maşalyan, ayine katılanlarla fotoğraf çektirdi.

Akdamar Adası Kültür Sanat Van Gölü Türkiye Kültür Güncel Turizm

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP