DOLAR 34,0062 -0.19%
EURO 38,0653 0.37%
ALTIN 2.826,740,87
BITCOIN 21446654.32293%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:02

SABAHA KALAN SÜRE

VakıfBank 3. kez Guinness Dünya Rekorları’na girdi
17 okunma

VakıfBank 3. kez Guinness Dünya Rekorları’na girdi

CEV Şampiyonlar Ligi'nde 6 kez şampiyon olan VakıfBank, Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunu en çok kazanan takım olarak Guinness Dünya Rekorları'na 3. kez girmeye hak kazandı.

ABONE OL
Eylül 3, 2024 07:18
VakıfBank 3. kez Guinness Dünya Rekorları’na girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VakıfBank, Guinness Dünya Rekorları’na Üçüncü Kez Girdi

VakıfBank, 39 yıldır kız çocuklarına ilham vererek voleybol dünyasında önemli bir yere sahip. Bu başarılarının son örneği ise Guinness Dünya Rekorları’na üçüncü kez girmeleri oldu. CEV Şampiyonlar Ligi’ni 6 kez kazanan sarı-siyahlılar, bu sayede “En Çok CEV Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu” rekorunu da kırdı.

VakıfBank Spor Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında, Guinness Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih’e rekor sertifikasını takdim etti. Toplantıda VakıfBank Genel Menajeri Banu Can Schürmann, Başantrenör Giovanni Guidetti ve sporcular Ayça Aykaç Altıntaş, Aylin Acar, Bahar Akbay, Cansu Özbay, Derya Cebecioğlu ve Zehra Güneş de hazır bulundu.

VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, “Bu büyük başarıyı sizlerle ve kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. 2011, 2013, 2017, 2018, 2022 ve 2023 yıllarında kazandığımız 6 CEV Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, Guinness Dünya Rekoru olarak kayıtlara geçti. VakıfBank’a, voleybol camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun. Daha önce “Üst üste en çok resmi maç kazanan takım” ve “FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonasını en çok kazanan takım” rekorlarını elde etmiştik. Şimdi de “CEV Şampiyonlar Ligini en çok kazanan takım” unvanını alarak üçüncü Guinness Dünya Rekorumuzu da elde etmiş olduk. Dünya voleybol tarihinin en başarılı takımları arasında zirvede olduğumuzu gururla ifade etmek isterim. Bunu bir Türk takımı olarak başarmış olmaktan da ayrıca büyük bir kıvanç duyuyoruz. Bu başarılarda emeği geçen tüm sporcu, antrenör, çalışan ve yöneticilere teşekkür ediyorum” dedi.

Guinness World Records Hakemi ve Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici, “Bir kadın ve Türk kadın hakem olarak bu rekorları tescil etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

VakıfBank’ın ilk CEV Şampiyonlar Ligi zaferi 2011 yılında geldi. Bu zafer, VakıfBank’ı bu organizasyonda kupayı kazanan ilk Türk takımı yaptı ve Türk voleybolu için önemli bir başarı oldu. Takım daha sonra 2013, 2017, 2018, 2022 ve 2023’te de CEV Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğa ulaşarak, organizasyonda toplamda 6 kez mutlu sona ulaştı.

VakıfBank, 2012 yılında 73 resmi maçını üst üste kazanarak “Üst üste en çok resmi maç kazanan voleybol takımı” olarak ilk Guinness Dünya Rekorunu kırdı. Ayrıca 2020 yılına kadar üç kez FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonasını kazanarak “FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonasını en çok kazanan takım” unvanıyla bir başka Guinness Dünya Rekorunu elde etti. 2021 yılında dördüncü kez dünya şampiyonu olan VakıfBank, bu rekorunu da geliştirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.