DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi Hak Sahiplerinden Eylem
5 okunma

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi Hak Sahiplerinden Eylem

ABONE OL
Eylül 16, 2024 07:51
Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi Hak Sahiplerinden Eylem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. ve 4. etabında yer alan hak sahipleri, İzmir’in Karabağlar ilçesinde konutlarının belirlenen sürede tamamlanmaması nedeniyle eylem düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında Uzundere ve Yurdoğlu mahallelerinde başlatılan proje kapsamında yaklaşık 400 kişi, Uzundere’deki inşaat alanında bir araya geldi.

Eylemciler, döviz ve pankartlar taşıyarak sloganlar attı ve İzmir-Çeşme Otoyolu’nun Uzundere Mahallesi bağlantı yolunu bir süre trafiğe kapattı.

Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, basın mensuplarına uzun yıllardır evlerine kavuşamadıklarını ifade etti.

Uslu, bölgede hala yıkımı tamamlanmamış evlerin bulunduğunu ve yeni binaların inşaatının başlayamadığını belirterek, “Bu durum, yapılanların söylenenlerle örtüşmediğinin açık bir kanıtıdır. Bu proje sizin için bir yük ise, lütfen Büyükşehir Belediyesi olarak devraldığınız tapularımızı bize geri verin. Biz müteahhit ile anlaşarak inşaatı kendimiz gerçekleştirelim veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile görüşüp proje için destek talep edelim. Artık dayanacak gücümüz ve ödeme yapacak maddi durumumuz kalmadı.” şeklinde konuştu.

Hak sahibi Ezgi Akkaya, bu sürecin kendilerini güvensiz hissettirdiğini belirtti.

Akkaya, bir an önce evlerine kavuşmak istediklerini dile getirerek, “Bize yapılan haksızlıklara boyun eğmeyeceğiz. Hakkımız olanı almak için her türlü yasal ve meşru yoldan mücadele edeceğiz.” dedi.

Kaynak: AA / Fırat Özdemir – Güncel

Yerel Haberler Karabağlar Politika Uzundere İnşaat Güncel Hukuk Yaşam Çeşme izmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP