DOLAR 34,2501 0.26%
EURO 37,8354 0.15%
ALTIN 2.928,240,43
BITCOIN 21015531.20501%
İstanbul
21°

AÇIK

15:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Uzmanlardan Önemli Uyarı: Gün Işığı Miyopu Engelliyor
3 okunma

Uzmanlardan Önemli Uyarı: Gün Işığı Miyopu Engelliyor

ABONE OL
Ekim 4, 2024 09:48
Uzmanlardan Önemli Uyarı: Gün Işığı Miyopu Engelliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar, çocukların miyopi riskini azaltmak için her gün en az bir saat açık havada zaman geçirmeleri gerektiğini belirtiyor.

Memorial Diyarbakır Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, günümüzde giderek artan miyopi vakaları konusunda endişelerini dile getirdi.

“Son yıllarda, miyopi dediğimiz bir salgın var,” diye belirten Dr. Ekmekçiler, “Lise eğitimlerini tamamladıkları zaman neredeyse üç çocuktan biri gözlük kullanıyor.” dedi.

Dr. Ekmekçiler, çocukların eğitim hayatlarında başarılı olabilmeleri için sağlıklı görmeye ihtiyaç duyduklarını vurguladı. “Çocuklarımızın okulda tahtayı iyi takip edebilmeleri, öğrenimlerinin en önemli kriterlerinden biridir,” dedi.

Dr. Ekmekçiler, miyopinin, çocukların uzağı görememelerini sağlayan bir göz hastalığı olduğunu ve okul çağıyla birlikte başladığını ve 18-20 yaşına kadar arttığını açıkladı.

Miyopinin, aşırı cep telefonu, tablet kullanımı, yoğun ödevler ve uzun ders saatleri gibi faktörlerden etkilendiğine dikkat çeken Dr. Ekmekçiler, “Son yıllardaki çalışmalar gün ışığının miyopiyi engellediğini gösteriyor,” dedi. “Çocuklarımızın her gün en az bir saat dışarıda zaman geçirmesini öneriyoruz.”

21. Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Erdoğan, çocukların sağlıklı görmelerinin, okuma, yazma ve görsel öğrenme süreçlerinde çok önemli olduğunu söyledi.

Erdoğan, çocukların doğumdan sonraki ilk altı ayda göz muayenelerinin yapılması gerektiğini hatırlatarak, “Eğitim hayatlarında başarılı olabilmeleri için okul başlamadan önce mutlaka göz muayenelerini gerçekleştirmemiz gerekiyor,” dedi. “Çocuklarımızın göz numarası değişmese bile, uzman bir optisyen tarafından gözlüklerinin göz bebeğine, kulak mesafesine ve baş yapısına uygun olup olmadığı kontrol edilmeli ve ergonomik ayarları yapılmalıdır.” diye ekledi.

Uzmanlardan Önemli Uyarı: Gün Işığı Miyopu EngelliyorKaynak: İhlas Haber Ajansı / RIDVAN KILIÇ – Sağlık

Diyarbakır Memorial Eğitim Sağlık

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.