DOLAR 34,1568 -0.01%
EURO 37,1130 -0.1%
ALTIN 2.941,760,18
BITCOIN 2288488-1.53662%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

15:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Uzmanlar Kış Aylarında Saç Bakımının Önemine Dikkat Çekiyor
8 okunma

Uzmanlar Kış Aylarında Saç Bakımının Önemine Dikkat Çekiyor

ABONE OL
Ekim 17, 2024 07:49
Uzmanlar Kış Aylarında Saç Bakımının Önemine Dikkat Çekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış aylarının soğuk havası ve bere kullanımının saçlar üzerinde olumsuz etkileriyle ilgili endişeler, uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Saç dökülmelerinde artışın gözlemlendiği bu dönemde, saç köklerinin nefes alması ve bakımı büyük önem taşıyor.

Doğu Anadolu’da kışın sert etkileri hissedilirken, uzmanlar, şapkaların saçlara verebileceği zararlardan bahsediyor. Uzun süreli şapka kullanımı, saç köklerine zarar vererek dökülme riskini artırabiliyor. Bu nedenle, kış mevsimi boyunca saç bakımı oldukça önemli hale geliyor.

“Mevsim geçişlerinde daha çok artıyor”

Uzmanlar, saç dökülmesinin çeşitli nedenlere bağlı olduğunu ve mevsim geçişlerinde bu durumun daha da belirginleştiğini belirtiyor. Saçların kuruması ve yıpranması, bere kullanımı gibi etkenler saç dökülmesini tetikleyebiliyor. Normalde saçların yüzde 50 dökülmesi beklenirken, mevsim geçişlerinde bu oran yüzde 80’lere ulaşabiliyor. Saçların kuruması, nemsiz kalması ve ph dengesinin bozulması, saç yıpranması ve kopmalarına yol açabiliyor. Bu nedenle, saçlara keratin bakımı, keratin botoks bakımı ve nem bakımı uygulanması, saç sağlığını koruma açısından önemlidir.

Uzmanlar, saç bakımı konusunda halkın yanlış uygulamalar yaptığına dikkat çekiyor. Saç kesimi ve yıkama, yeterli bir bakım olarak kabul edilemiyor. Saçlar, tıpkı vücudumuz gibi beslenmeye ihtiyaç duyuyor. Protein bakımı, nem bakımı ve düzenli yıkama saç sağlığı için gereklidir. Evlerde kullanılan sülfatlı, silikonlu ve parabenli şampuanların saçları kuruttuğunu ve dökülme riskini artırdığını belirten uzmanlar, sülfatsız ve parabensiz şampuanların kullanılmasını tavsiye ediyor.

Saç Dökülmesi Hava Durumu saç bakımı Güzellik Sağlık Yerel Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.