DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2154483-0.22424%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Uzmanlar, internet ve oyun bağımlılığının arttığını belirtti
21 okunma

Uzmanlar, internet ve oyun bağımlılığının arttığını belirtti

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 09:44
Uzmanlar, internet ve oyun bağımlılığının arttığını belirtti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Psikiyatri Polikliniği’nden Uzman Doktor Ezgi Karagöz Tanıgör, son dönemde internet kullanımına dair artan endişeler nedeniyle polikliniklerine başvuruların arttığını belirtti. Uzman Doktor Tanıgör, internet ve oyun bağımlılığının, başka psikiyatrik sorunlarla birlikte görülebildiğini vurguladı.

Tanıgör, dijital oyunların, aşırı ve bağımlılık yaratacak şekilde oynandığında ciddi sorunlara yol açabileceğini ifade etti. Oyun bağımlılığı, aile ve akran ilişkilerine zarar verebilir, okul başarısını düşürebilir, öfke kontrol sorunlarına, depresyona, obeziteye ve uyku sorunlarına neden olabilir. Ayrıca görme sorunları, el ve kol uyuşması gibi fiziksel belirtilere de yol açabilir.

Uzman Doktor Tanıgör, oyun bağımlılığının cinsiyete göre farklılık gösterdiğini belirterek, özellikle 16-21 yaş grubunda erkeklerin daha fazla etkilendiğini söyledi. Ancak, bağımlılık yaşının giderek düştüğünü belirtti.

Oyunların süresinin yanı sıra içeriğinin de önemli olduğunu vurgulayan Tanıgör, özellikle savaş içerikli oyunların çocuklarda saldırganlığı teşvik edebileceğini söyledi. Çocukların oyunlarla özdeşleşebildiğini ve gerçek hayatla oyun arasında ayrım yapmada zorlanabildiğini ifade etti.

Uzman Doktor Tanıgör, oyun bağımlılığıyla mücadele için ailelerin çocuklarına rol model olmaları gerektiğini, oyun süresini sınırlamaları gerektiğini ve çocukları oyunlara ödül olarak ödüllendirmemeleri gerektiğini belirtti. Ailelerin çocuklarının yalnız kalmamalarını sağlamaları, masaüstü bilgisayar kullanımını tercih etmeleri, oyun içeriklerini kontrol etmeleri ve yaşa uygun oyunlar seçmeleri gerektiğini ifade etti.

Tanıgör, oyun bağımlılığına eşlik eden dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, depresyon ve diğer psikiyatrik sorunların tedavisinin de önemli olduğunu vurguladı. Ailelerle görüşerek onlara gerekli bilgileri verdiklerini ve destek sağladıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Çocuk Teknoloji Sağlık Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP