DOLAR 34,1557 0.16%
EURO 38,0110 -0.23%
ALTIN 2.878,750,14
BITCOIN 21663751.40764%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:25

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Uyku Keki İçeren Ürünlere Karşı Uyarı
13 okunma

Uyku Keki İçeren Ürünlere Karşı Uyarı

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 07:45
Uyku Keki İçeren Ürünlere Karşı Uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tuncay Dilci, son dönemde sosyal medyada “uykusuzluğa çare” sloganıyla “uyku keki” adı altında satılan, içinde Hint kenevirinin etken maddesi bulunan kek, sakız ve külah çikolatalara karşı aileleri uyardı. Prof. Dr. Dilci, bu ürünlerin çocukların kolayca ulaşabileceği dijital mecralarda satıldığını belirterek, “Uyuşturucu madde içeren bu tür ürünlerin satışının tehlikeli olduğunu, çocukların sağlığını tehdit ettiğini ve bağımlılığa yol açabileceğini unutmamalıyız. Aileler çocuklarının internet alışverişlerini dikkatlice takip etmeli, güvenilir olmayan platformlardan alışveriş yapmalarına engel olmalıdır.” dedi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Dijital Yaşam Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, “Uyku keki” olarak pazarlanan ve içinde yasaklı Hint kenevirinin etken maddesi bulunan kek, sakız ve külah çikolataların özellikle çocukları hedef aldığına dikkat çekti. Prof. Dr. Dilci, ailelerin çocuklarına bu ürünleri satın almamaları konusunda uyarıda bulunarak, şunları söyledi:

“Masum isimler altında sunulan bu ürünlerin çocuklarımızın sağlığını tehlikeye attığını ve bağımlılık riskini artırdığını unutmamalıyız. Aileler çocuklarının internet alışveriş alışkanlıklarını yakından takip etmeli, güvenilir olmayan platformlardan alışveriş yapmalarını engellemeli ve paketlenmemiş veya tanınmayan markalara ait ürünlere karşı dikkatli olmalıdır. Çocukların internet üzerinden yaptığı alışverişlerde güvenliği sağlamak için onları internette güvenli alışverişin nasıl yapılacağı konusunda bilinçlendirmek, şüpheli ürünlere karşı nasıl dikkatli olunması gerektiğini öğretmek önemlidir. Eğer çocuğunuzun şüpheli bir ürün tükettiğinden şüpheleniyorsanız, hemen sağlık kuruluşlarına başvurmalısınız. Çocuklarımızın sağlığını ve geleceğini korumak hepimizin sorumluluğundadır. Lütfen bu tür tehlikelere karşı uyanık olun ve gerekli tedbirleri alarak çocuklarımızı bu tehlikelerden uzak tutalım.” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZI BU TÜR TUZAKLARDAN UZAK TUTALIM’

Çocuklarda aniden değişen davranışların dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Dilci, “Çocuklarınızı internet üzerinden yapılan alışverişler konusunda bilgilendirin, onlara güvendikleri bir yetişkin olmadan online alışveriş yapmamalarını öğütleyin. İnternette güvenli alışveriş yapmanın yollarını anlatın ve şüpheli ürünlere karşı nasıl dikkatli olmaları gerektiğini açıklayın. Eğer çocuğunuzun şüpheli bir ürün tükettiğinden şüpheleniyorsanız, hemen sağlık kuruluşlarına başvurun. Çocuklarımızın sağlığını ve geleceğini korumak hepimizin sorumluluğundadır. Lütfen bu tür tehlikelere karşı uyanık olun ve gerekli tedbirleri alarak çocuklarımızı bu tür tuzaklardan uzak tutalım” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tuncay Dilci Alışveriş Sivas Güvenlik Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP