DOLAR 34,2979 0.11%
EURO 37,0125 0.02%
ALTIN 3.019,32-0,27
BITCOIN 2279806-0.71019%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

18:19

AKŞAMA KALAN SÜRE

Usta Sanatçı Suphi Tekiner Son Yolculuğuna Uğurlandı
8 okunma

Usta Sanatçı Suphi Tekiner Son Yolculuğuna Uğurlandı

ABONE OL
Ekim 23, 2024 08:47
Usta Sanatçı Suphi Tekiner Son Yolculuğuna Uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu, senarist ve yazar Suphi Tekniker, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Tekniker için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine, sanat dünyasından birçok isim katıldı. Aralarında Yalçın Boratap, Boya Ayanoğlu, Erhan Yazıcıoğlu, Salim Dündar, Fatih Mühürdar, Coşkun Demir, Rıdvan Çelebi, Salih Kalyoncu ve Tekiner’in ailesi ile sevenleri de vardı. Kılınan cenaze namazının ardından Suphi Tekiner, Ayazağa Mezarlığı’na defnedildi.

“Suphi abimiz gerçekten çok değerli bir sanatçıydı,” diyen sanatçı Bora Ayanoğlu, “İyi bir yazar, iyi bir senarist, iyi bir sinema ve tiyatro oyuncusuydu. Çok başarılı bir insandı. Hepimizin kalbinde çok büyük yeri olan, çok sevdiğimiz biriydi. Ben onun sayesinde tiyatroya geçtim. Bana rolünü bırakmıştı, ‘Bu rolü sen oynayacaksın’ demişti. Ve onun sayesinde ben imtihan olup kadroya geçtim. Hepimize ufak tefek çok güzel anıları olan ve güzel günler geçirdiğimiz değerli bir abimizdi.” diye konuştu.

“Suphi benim 60 yıllık arkadaşım, kardeşimdi,” diyen sanatçı Yalçın Boratap ise Tekiner’i “Dünyanın en güzel yüzlü, en güzel gülen insanıydı. Onu özleyeceğiz.” sözleriyle anlattı.

Sanatçı Erhan Yazıcıoğlu ise, “Tiyatro ve sinema dünyasının başı sağ olsun. Ama ne yazık ki önemli insanları bir bir yitiriyoruz ve gittikleri zaman anmaya başlıyoruz. Keşke göçmeden önce sahip çıkılsa. 1960-1970 yıllarında tiyatroya sezonunda Anadolu’dan bir film teklifi geldi. Gönlü rahat film çekimine gitti, umarım gönlü rahat öbür tarafa göçmüştür.” dedi. – İSTANBUL

Barbaros Hayrettin Paşa Camii Suphi Tekiner Kültür Sanat 3-sayfa Sinema Yerel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.