DOLAR 34,1243 -0.11%
EURO 37,0566 -0.26%
ALTIN 2.953,210,57
BITCOIN 2285243-1.39412%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

05:46

SABAHA KALAN SÜRE

Üsküp Hayvanat Bahçesi’nin 62 Yaşındaki Şempanze Mimi
6 okunma

Üsküp Hayvanat Bahçesi’nin 62 Yaşındaki Şempanze Mimi

ABONE OL
Ekim 16, 2024 08:48
Üsküp Hayvanat Bahçesi’nin 62 Yaşındaki Şempanze Mimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üsküp Hayvanat Bahçesi, Kuzey Makedonya’nın başkentinde yer alıyor ve ziyaretçilere çeşitli hayvanları gözlemleme fırsatı sunuyor. Bu hayvanlar arasında 62 yaşında olan Mimi adlı bir şempanze de bulunuyor. Mimi, dünyanın en yaşlı şempanzelerinden biri ve hayvanat bahçesindeki bakıcılar tarafından çok seviliyor.

Mimi, 1962 yılında doğmuş ve hayatına bir sirkte başlamış. Daha sonra sağlığı kötüleşince, bir Alman kadına satılmış ve bu kadın tarafından çiçekçi dükkanında bakılmış. Ancak, Mimi’nin sağlığı hala endişe vericiydi ve Alman kadının onu Hollanda’daki bir şempanze rehabilitasyon merkezine bağışlamasına yol açtı. Merkezde Mimi’ye kalp ve akciğer sorunları teşhisi konuldu ve şu anda günlük terapilerle tedavi ediliyor.

Mimi, 5.5 yıl önce Üsküp Hayvanat Bahçesi’ne taşındı ve orada İzi ve Koko adlı iki erkek şempanzeyle birlikte yaşıyor. Mimi, gruba huzur getiriyor ve aralarındaki anlaşmazlıkları çözmede yardımcı oluyor. Üsküp Hayvanat Bahçesi, şempanzelerin beslenmesi ve yaşam alanlarına özen gösteriyor ve Mimi’nin özel ihtiyaçları için özel bir diyet programı uyguluyor.

Üsküp Hayvanat Bahçesi’ndeki bakıcılar, şempanzelerin fiziksel ve zihinsel olarak aktif kalabilmeleri için “zenginleştirilmiş” besinler kullanıyorlar. Bu besinler, şempanzelerin motor becerilerini geliştirmelerine ve çevreleriyle etkileşim kurmalarına yardımcı oluyor. Bakıcılar, şempanzeler için özel eğitim almışlar ve şempanzeler, bakıcıları tanıyarak onlarla iletişim kuruyorlar. Özellikle Mimi, bakıcılara çok bağlı ve sevgilerini gösteriyor.

Üsküp Hayvanat Bahçesi, 1926 yılında kurulmuş ve yaklaşık bir asır boyunca hizmet veriyor. Halen 93 türden 641 hayvanı barındırıyor ve hayvanlar için özel beslenme ve yaşam alanları sağlıyor. Hayvanat bahçesi, nesli tükenmekte olan türlerin korunmasına yönelik uluslararası projelere de katılıyor. Hayvanat bahçesi yönetimi, hayvanların iyi bakımlarının ve iletişimin önemini vurguluyor.

Hayvanat Bahçesi Yerel Haberler Kültür Sanat Makedonya Hayvanlar Eğitim Üsküp Yaşam Doğa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP