DOLAR 34,1186 0.29%
EURO 38,1589 0.23%
ALTIN
BITCOIN 2145188-0.35717%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Üsküdar’daki kaçak villanın yıkımı tamamlandı
10 okunma

Üsküdar’daki kaçak villanın yıkımı tamamlandı

ABONE OL
Eylül 7, 2024 08:35
Üsküdar’daki kaçak villanın yıkımı tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy’de bulunan bir villanın kaçak ek yapıları yıkılarak, bölge eski haline döndürülüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tahrip edilen alanı yeniden yeşillendirmek için ağaçlandırma çalışmaları başlattı. Bu sayede, bölgenin doğal bitki örtüsü eski haline kavuşturulacak.

Boğaziçi Doğal ve Tarihi Sit Alanı Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan bu villa, imar planına göre “ikinci grup koru alanı ağaçlandırılacak alanlar” kategorisinde bulunuyordu. 6 ruhsatsız ek yapı, Bakanlığın İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde yıkıldı. Bu ek yapılar arasında bir spor salonu, misafirhane, mekanik odası, kış bahçesi ve güvenlik kulübesi yer alıyordu. Yıkımın ardından Bakanlık, kesilen ağaçlar için bir çalışma başlattı ve bölgenin yeniden ağaçlandırılacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, yıkılan alanlarda ağaçlandırma ve peyzaj düzenleme çalışmalarının yapılacağını belirtti. Ayrıca, molozların bölgeden çıkarılmasının İl Müdürlüğü tarafından takip edileceğini söyledi.

Bakan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Boğaz’daki kaçak yapıların önlenmesi konusunda uyardı. “Boğaz’da kaçak yapı varsa yapılmasına müsaade etmeyin. Varsa yapılan, durdurun ve o kaçakların yıkımını gerçekleştirin” diyen Kurum, belediyeyi göreve davet etti. “Oyuncak” diye tabir ettikleri İstanbul Boğazı’na sahip çıkmalarını isteyen Bakan Kurum, kaçak yapıların önlenmesi için gerekli adımların atılmaması durumunda Bakanlığın yıkımlara devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Yıkım Çevre Emlak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP