DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2139693-0.61112%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Üsküdar Vaniköy’de Ruhsatsız İnşaatların Yıkımı Tamamlandı
9 okunma

Üsküdar Vaniköy’de Ruhsatsız İnşaatların Yıkımı Tamamlandı

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:36
Üsküdar Vaniköy’de Ruhsatsız İnşaatların Yıkımı Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üsküdar Vaniköy’deki Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde ruhsatsız yapılan ve kaçak kabul edilen inşaatlar ile iskanlı binalara yapılan eklentiler, yetkililer tarafından yıkıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerinin öncülüğünde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen yıkım çalışmaları, üç gün sürdü.

Bakanlık ekipleri, yasalara aykırı inşaat faaliyeti tespit ettikten sonra çalışmaları durdurmuş ve yıkım için işlem başlatmıştı.

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, sosyal medyadan yaptığı açıklamada yıkımın tamamlandığını ve bundan sonraki süreçte alanın temizlenip düzenleneceğini belirtti.

Ne olmuştu?

Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde izinsiz inşaat yapıldığı ihbarı üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, 22 Ağustos’ta incelemelerde bulunmuştu.

İncelemelerde, İBB’nin izniyle başlatılan izinsiz inşaat tespit edilmiş ve hemen durdurulmuştu.

Yapılan incelemelerde, doğal zemin ve bitki örtüsünün tahrip edildiği tespit edilmiş ve tüm inşaat faaliyetleri durdurulmuştu.

Daha sonra, alanın daha önce organize suç örgütü elebaşı Adnan Oktar’a ait olduğu ve yakın zamanda Rus iş insanı Boris Borisenko tarafından satın alındığı ortaya çıkmıştı.

İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü, 22 Ağustos’ta Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına Vaniköy’deki izinsiz inşaata ilişkin suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusunda, Boris Borisenko hakkında 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu’nun mevzuata aykırı yapılarla ilgili maddesi ile Türk Ceza Kanunu’nun “imar kirliliğine neden olma” maddesine göre yasal işlem yapılması istenmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan yapıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iki ayrı suç duyurusunda bulunmuştu.

Bakanlık, söz konusu yapının imar kirliliğine neden olduğunu ve “Tescil Edilen Sit Alanları, Korunması Gerekli Kültür-Tabiat Varlıkları ile Korunma Alanlarının zarar görmesine sebebiyet verme” suçlarından sorumlu olduğunu belirtmişti.

Bakanlık ekipleri, yasal düzenlemelere aykırı inşaat faaliyetinin durdurulmasının ardından yapıların yıkımına başlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İklim Değişikliği Politika istanbul Vaniköy Üsküdar Güncel İnşaat Yıkım Çevre Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP