DOLAR 34,0890 0.2%
EURO 38,1501 0.18%
ALTIN 2.846,500,62
BITCOIN 21761542.93726%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Üsküdar Vaniköy’de izinsiz inşaatlara yıkım çalışmaları devam ediyor
10 okunma

Üsküdar Vaniköy’de izinsiz inşaatlara yıkım çalışmaları devam ediyor

ABONE OL
Eylül 6, 2024 10:35
Üsküdar Vaniköy’de izinsiz inşaatlara yıkım çalışmaları devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üsküdar Vaniköy’deki Boğaziçi Öngörüm Bölgesi’nde ruhsatsız yapılar ve iskanlı yapılara yapılan eklemeler için yıkım çalışmaları bugün yeniden başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, izinsiz inşaat faaliyetlerinin gerçekleştiği ve daha önce inşaat çalışmalarının durdurulduğu alanda yıkım çalışmaları yürütüyor.

Ruhsatsız yapılar ve iskanlı yapılara yapılan eklentilerin yıkımı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü kontrolünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Bu yıkım çalışmaları, 22 Ağustos’ta başlayan bir dizi olaydan sonra gerçekleşti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, Boğaziçi Öngörüm Bölgesi’nde izinsiz inşaat yapıldığı ihbarını aldıktan sonra bölgeye giderek incelemelerde bulunmuştu.

İncelemelerde, İBB’nin izniyle başlatılan izinsiz inşaatın tespit edilmesi üzerine inşaat çalışmaları durdurulmuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, izinsiz inşaata ilişkin hazırladığı tespit tutanağında, doğal zemin ve bitki örtüsüne fiziksel müdahalelerin olduğu ve alandaki tüm inşaat faaliyetlerinin durdurulduğu belirtilmişti.

Yapının bulunduğu alanın daha önce organize suç örgütü elebaşı Adnan Oktar’a ait olduğu, sonrasında ise Rus işadamı Boris Borisenko tarafından satın alındığı ortaya çıkmıştı.

İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü, Vaniköy’deki izinsiz inşaata ilişkin 22 Ağustos’ta Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda, Boris Borisenko hakkında 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu’nun mevzuata aykırı yapılarla ilgili maddesi ile Türk Ceza Kanunu’nun “imar kirliliğine neden olma” maddesine göre yasal işlem yapılması istenmişti.

İnşaatı durduran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Boğaziçi Öngörüm Bölgesi’nde yer alan yapıya ilişkin suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

Açıklamada, “Söz konusu yapının imar kirliliğine neden olduğu, ‘Tescil Edilen Sit Alanları, Korunması Gerekli Kültür-Tabiat Varlıkları ile Korunma Alanlarının zarar görmesine sebebiyet verme’ suçlarından Bakanlığımızca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 2 ayrı suç duyurusunda bulunulmuştur. Süreç titizlikle takip edilmektedir” ifadeleri yer almıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, yasal düzenlemelere aykırı inşaat faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ve inşaat çalışmaları durdurulan alandaki yapıların yıkımına dün başlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

istanbul Politika Vaniköy Üsküdar Güncel İnşaat Yıkım Çevre Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP