DOLAR 34,2880 -0.01%
EURO 37,0611 0.08%
ALTIN 3.025,67-0,06
BITCOIN 23194810.3107%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:37

SABAHA KALAN SÜRE

ÜNLÜ & Co İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı
7 okunma

ÜNLÜ & Co İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

ABONE OL
Ekim 22, 2024 09:47
ÜNLÜ & Co İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÜNLÜ & Co, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımlayarak “Sürdürülebilir bir dünya için bıraktığımız iz” mottosuyla çalışmalarını gözler önüne serdi.

Şirketin açıklamasına göre, raporda insan, toplum ve çevreye etkileriyle bu alanlardaki somut adımları detaylandırılıyor.

ÜNLÜ & Co’nun sürdürülebilirlik stratejisi, sorumlu yatırım ve varlık yönetimini, operasyonların çevresel etkisini, finansal okuryazarlığı ve kapsayıcılığı önceliklendirerek şekilleniyor.

Yönetim Kurulu seviyesinde oluşturulan Sürdürülebilirlik Komitesi liderliğinde ilerleyen şirket, raporuyla yasal uyuma ve etik standartlara bağlı kalarak yatırımcılara şeffaf ve güvenilir bilgi sunmayı hedefliyor.

2023 yılında Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI) standartlarına uygun olarak ilk kez çevresel, sosyal ve ekonomik performans göstergelerini hazırlayan ve karbon ayak izini hesaplayarak emisyon envanterini oluşturan ÜNLÜ & Co, 2022 ile 2023 arasında genişleyen operasyonlarına rağmen Kapsam 1 sera gazı emisyon salımını %11 azaltmayı başardı.

Çalışanlarını ve tedarikçilerini bu sürece dahil ederek çevre bilincini artırmak amacıyla iç eğitimler ve farkındalık çalışmaları düzenleyen şirket, 2023 yılında 4.200 saatten fazla eğitim gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler Küresel Hedefleri kapsamında, Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (WEPs) bir parçası olarak kadınların her sektörde ve her düzeyde etkin bir şekilde yer almasını hedefleyen şirketin yönetim kurulundaki kadın oranı %50’ye, genel kadın çalışan oranı ise %53’e ulaştı.

Kurumsal fırsat eşitliği ve kapsayıcılık alanında yıllardır önemli çalışmalar yürüten ÜNLÜ & Co, rapor dönemi içinde Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) işbirliğiyle hayata geçirdiği Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi ile 57 kadın girişimcinin teknoloji ve yazılım alanlarındaki gelişimine katkı sağladı.

“Kurum kültürümüzün temelinde ‘Değer yaratmak’ ve ‘Değerini bilmek’ ilkeleri yer alıyor.”

Şirketin açıklamasında görüşlerine yer verilen ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, ÜNLÜ & Co’nun ilk sürdürülebilirlik raporuyla şeffaf bir şekilde sürdürülebilirlik yaklaşımlarını, hedeflerini ve önceliklerini paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Ünlü, çevresel etkilerini azaltmak, toplumsal etkileşimlerini güçlendirmek ve iyi yönetişim ilkelerine uyum sağlamak için attıkları her adımı içeren raporun, sürdürülebilirlik yolculuklarının önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz dönemde, finansal performanslarının ötesinde, insan, toplum ve çevreye olan sorumluluklarını ön planda tutarak, sürdürülebilirlik yaklaşımlarını paydaşlarıyla birlikte derinleştirdiklerini ifade eden Ünlü, “ÜNLÜ & Co olarak kurum kültürümüzün temelinde ‘Değer yaratmak’ ve ‘Değerini bilmek’ ilkeleri yer alıyor. Bu ilkeler doğrultusunda şekillendirdiğimiz sürdürülebilirlik çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: AA / Mehmet Selçuk Güçlü – Ekonomi

Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP