DOLAR 34,2743 0.06%
EURO 37,6930 0.19%
ALTIN 2.911,210,07
BITCOIN 2141449-1.80561%
İstanbul
23°

AÇIK

05:37

SABAHA KALAN SÜRE

Üniversite sistemi değişiyor mu? YÖK’ten açıklama var
5 okunma

Üniversite sistemi değişiyor mu? YÖK’ten açıklama var

ABONE OL
Ekim 7, 2024 07:47
Üniversite sistemi değişiyor mu? YÖK’ten açıklama var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde bazı medya organlarında yer alan “Üniversite sistemi değişiyor” iddiası, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu iddiaları kesin bir dille yalanlayarak herhangi bir değişim planının olmadığını açıkladı.

“BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOKTUR”

YÖK’ün yazılı açıklamasında, “Üniversite sisteminin değişeceği yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Kurulumuz tarafından böyle bir çalışma yürütülmüyor.” denildi. Açıklamada, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan sunumun içeriğine de değinildi. Sunumda; yükseköğretimdeki mevcut durum, üniversiteye erişim, akademik verimlilik, araştırma fonları ve mevcut ihtisaslaşma programı, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon konuları ele alındığı belirtildi.

YÖK, sunumda gelecek 30 yılın yükseköğretim trendlerini ve kurulun geleceğe yönelik vizyonunu kapsayan projeleri ve hazırlıkları paylaştığını vurguladı. Sunumun katılımcılar tarafından olumlu karşılandığı ve toplantının devam ettirilmesi kararı alındığı belirtildi.

“YÖK’Ü KARALAMAYA YÖNELİK HABERLERE DİKKAT EDİNİZ”

YÖK Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu üyelerinin katıldığı sunumda üniversite sisteminde değişiklik konusu ele alınmadığı vurgulanarak, “YÖK’ü karalamaya yönelik bu haberlere itibar edilmemesi ve basın yayın organlarının daha sorumlu davranması bekleniyor.” ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Bazı basın yayın organlarında, Türkiye’de üniversite sisteminin tek alanda eğitim modeliyle köklü bir değişimden geçeceği iddia edilmişti. Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan bir toplantıda, üniversitelerin belirli alanlarda uzmanlaşması ve bu alanda marka haline gelmesi için yeni bir eylem planının görüşüldüğü öne sürülmüştü. Bu değişiklik hayata geçerse, aynı üniversitede sağlık, mühendislik ve sosyal bilimler gibi farklı alanlarda eğitim verilemeyeceği iddia edilmişti.

Üniversite sistemi değişiyor mu? YÖK'ten açıklama var

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.