DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 2332655-0.1911%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

18:24

AKŞAMA KALAN SÜRE

Umman Büyükelçisi Al Jahwari Türk Şirketlerini Yatırım Yapmaya Davet Etti
4 okunma

Umman Büyükelçisi Al Jahwari Türk Şirketlerini Yatırım Yapmaya Davet Etti

ABONE OL
Ekim 20, 2024 07:56
Umman Büyükelçisi Al Jahwari Türk Şirketlerini Yatırım Yapmaya Davet Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Umman Ankara Büyükelçisi Saif Rashid Saif Al Jahwari, Türk şirketlerini Umman’da yatırım yapmaya teşvik etmek amacıyla Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Merkezini ziyaret etti.

SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, büyükelçiyi ve beraberindeki heyeti sıcak bir şekilde karşıladı. Cevahiroğlu, Umman’ın stratejik önemi ve Türkiye ile Umman arasındaki sağlam ekonomik bağları vurgulayarak iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Al Jahwari’ye yeni görevinde başarılar dileyen Cevahiroğlu, Umman’ın hem coğrafi konumu hem de Müslüman bir ülke olması açısından Türkiye için önemli bir stratejik müttefik olduğunu belirtti.

Cevahiroğlu, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin her geçen gün güçlendiğini belirterek, SANKON olarak Umman Büyükelçiliği ile mevcut iş birliğini daha da geliştirmek ve güçlendirmek için büyük bir kararlılık gösterdiklerini ifade etti.

Türkiye-Umman İş Forumu Konferansı düzenleyerek iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Cevahiroğlu, kısa sürede iş insanları ile birlikte Umman’a bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Büyükelçi Al Jahwari, Türk ve Umman halkları arasındaki tarihi bağlara dikkat çekerek Türk şirketlerini Umman’da yatırım yapmaya teşvik etti. Umman’ın huzurlu ve güvenli bir ülke olduğunu ve birçok sektörde Türk şirketlerine yatırım fırsatları sunduğunu belirterek, SANKON üyesi şirketleri Umman’da yatırım yapmaya ve projelerde yer almaya davet etti.

Toplantıda Büyükelçi Al Jahwari, Umman’ın ekonomik ve ticari verileri hakkında bilgi paylaştı. Toplantıya Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu, Türkiye Tarım ve Kırsal Kalkınma Federasyonu, Ankara Savunma Sanayi Federasyonu, Ankara Finans ve Yatırım Projeleri Federasyonu, Ankara Enerji ve Madencilik Federasyonu, Ankara Sanayi ve Teknoloji Federasyonu, Ankara İthalat ve İhracat Federasyonu ve Ankara Dış Ticaret Federasyonu yetkilileri katıldı.

Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, iki ülke arasındaki sağlık turizmini geliştirmek amacıyla heyete bir sunum gerçekleştirdi.

Uluslararası İlişkiler Dış Politika Ekonomi Ankara Enerji Tarım Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP