DOLAR 34,1135 0.28%
EURO 38,1071 0.11%
ALTIN 2.857,561,01
BITCOIN 21654942.41854%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Uluslararası Yörük Türkmen Festivali Antalya’da Başlıyor
16 okunma

Uluslararası Yörük Türkmen Festivali Antalya’da Başlıyor

ABONE OL
Eylül 10, 2024 10:50
Uluslararası Yörük Türkmen Festivali Antalya’da Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Yörük Türkmen Festivali, Antalya’da görkemli bir şekilde gerçekleştirilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği festival hakkında Düzlerçamı piknik alanında yapılan basın toplantısında önemli isimler bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kazakistan’ın Antalya Konsolosu Azamat Aldamzharov, festivale katılacak Türkmen temsilcileri ve Yörük derneklerinin üyeleri toplantıda hazır bulundular.

Başkan Böcek, 13-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin Yörük kültürünün zenginliğini ve çeşitliliğini sergileyeceğini vurguladı. Festival, önceki yıllarda olduğu gibi, Yörük kültürünün her yönünü bir araya getirmeyi hedefliyor.

Anadolu’nun kültürel mozaiklerini zenginleştiren Yörüklerin Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçası olduğuna dikkat çeken Böcek, Antalya’nın bu kültürü gelecek nesillere taşıma sorumluluğunu üstlendiğini belirtti. “Festival, 13 Eylül’de geleneksel göç duasıyla başlayacak ve ardından Yörük göçünün sembolik bir şekilde canlandırılacağı bir gösteri düzenlenecek. Bu etkinlik, atalarımızın yüzyıllardır sürdürdüğü yaşam biçimini genç kuşaklara tanıtmayı amaçlıyor,” diye konuştu.

Festival boyunca 54 grubun 61 farklı etkinlik gerçekleştireceğini belirten Böcek, Türk dünyasının dört bir yanından gelen müzik ve dans topluluklarının sahne alacağını ifade etti.

Geleneksel spor müsabakalarının da yer alacağı festival hakkında detaylı bilgi veren Başkan Böcek, şunları söyledi: “Cirit oyunları, kılıç ve akrobasi gösterileri, okçuluk etkinlikleri ve yağlı güreş gösterileriyle ziyaretçilere unutulmaz bir kültürel deneyim yaşatmayı hedefliyoruz. Festivalin en önemli bölümlerinden biri de geleneksel el sanatlarının sergileneceği alan olacak. Bu yıl, 25 usta el sanatçısı, bakır işlemeciliğinden dokumacılığa, çömlekçilikten ahşap oymacılığına kadar çeşitli el sanatlarını sergileyecek ve unutulmaya yüz tutmuş bu sanatları genç nesillerle buluşturacak.”

Konuşmaların ardından kıl çadırda halk oyunları sergilendi ve sipsi dinletisi sunuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Düzlerçamı Festival antalya Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP