DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Uluslararası Fantasİstanbul Film Festivali 2024 Başlıyor
5 okunma

Uluslararası Fantasİstanbul Film Festivali 2024 Başlıyor

ABONE OL
Eylül 20, 2024 07:48
Uluslararası Fantasİstanbul Film Festivali 2024 Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fantastik filmlere odaklanan ve “Özgün Film Garantili” sloganıyla düzenlenen “Uluslararası Fantasİstanbul Film Festivali 2024”, yarın Kadıköy Sineması’nda düzenlenen tanıtım toplantısının ardından kapılarını açıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğini ve Film Sanayi ve Tüm Sanatçılar Güçlendirme Vakfı (Film-San)’nın katkılarıyla gerçekleşen festival, 26 Eylül’e kadar sürecek.

Festivalin artistik direktörü Kerem Akça, Torun Center Sinemaları’nda gerçekleşecek gösterimler hakkında bilgi paylaşarak, yerli ve yabancı uzun filmlerin yarışacağını ve Türkiye prömiyeri yapacak filmlerin de izleyiciyle buluşacağını belirtti. Akça, özgün filmlere odaklanarak, yıllarca sürecek bir festival hedeflediklerini vurguladı.

Film-San Genel Müdürü ve festivalin genel koordinatörü Kıvanç Terzioğlu ise ulusal ve uluslararası jüri üyelerinin Kerem Akça tarafından seçildiğini belirterek, “Muhteşem filmler olacak. İlk kez Türkiye’de prömiyeri gerçekleşecek olan ‘Joker’ filmini hep beraber izleyeceğiz.” dedi.

Jüri üyesi oyuncu Özge Özberk, “Fantastik filmler aslında teknolojinin nereye geldiğini en güzel kanıtlayan işlerdir. Beni çok heyecanlandırıyor. Filmleri daha seyretmeye başlamadım. Merakla bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Jüride yer alan oyuncu Pelin Akil ise filmlerin çoğunu izlediğini belirterek, “Fantastik filmlerin sınırı yok gibi geliyor. Anlatmak istediğini çok farklı şekillerde ifade edebiliyorsun. Aynı zamanda makyaj ve kostümlerle neler yapabilecekleri anlamında gerçekten sınırsız bir dünya. ‘Bu zamana kadar neden fantastik film izlememişim?’ dedim. Çok iddialı ve çok güzel filmler var. Nasıl karar verebileceğimiz konusunda fikrim yok.” şeklinde konuştu.

Tanıtım toplantısının ardından festivalin açılış filmi, yönetmen Vera Drew’in “The People’s Joker”i gösterildi.

Festivalin danışma kurulunda Asuman Dabak, Yağmur ve Durul Taylan, Ömer Faruk Sorak ve Alex Proyas yer alıyor. Onur Ünlü’nün başkanlığını üstlendiği ulusal yarışma jürisinde Salih Bademci, Pelin Akil, Özge Özberk ve Murat Kılıç, uluslararası film jürisinde ise Alex de La Iglesia, Jale Arıkan, Ozan Adam ve Melik Saraçoğlu yer alıyor.

Festival kapsamında “Ulusal Yarışma” kategorisinde Türk sinemasından “Aşk Falan Filan”, “Avcı İlk Kehanet”, “Bir Kar Tanesinin Ömrü”, “Cenaze”, “Dissosiye”, “Eflatun”, “Iguana Tokyo”, “Kerr”, “Mitat” ve “Osman Sekiz” filmleri izleyiciyle buluşacak.

Dünya sinemasından kategorisinde ise “Fairytale”, “Conann”, “Darla in Space”, “Sparta”, “Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person”, “The Sweet East”, “Broadway”, “Cidade Campo”, “The Invisible Fight” ve “Mammalia” filmleri gösterilecek.

“Fantastik Galalar” bölümünde ise “The People’s Joker”, “Another End”, “Between The Temples”, “Divinity”, “Realm of Satan” ve “They Shot The Piano Player” filmleri izlenebilecek.

Ulusal ve uluslararası kategoride “En İyi Film” ödülüne hak kazanan yapım, 25 bin liralık ödülün sahibi olacak.

Kaynak: AA / Özlem Limon – Güncel

Kültür Sanat Festival Türkiye Kadıköy Sinema Kültür Turizm Güncel Sanat Eylül

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP