DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Ukrayna: Kursk bölgesinde gün içinde bir ila üç kilometre ilerledik – Dünya haberleri | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Ukrayna: Kursk bölgesinde gün içinde bir ila üç kilometre ilerledik – Dünya haberleri | Dış Haberler
24 okunma

Ukrayna: Kursk bölgesinde gün içinde bir ila üç kilometre ilerledik – Dünya haberleri | Dış Haberler

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, birliklerinin, Rusya'nın Kursk bölgesinin farklı noktalarında günün başından bu yana 1 ila 3 kilometre ilerleme kaydettiğini bildirdi

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 08:46
Ukrayna: Kursk bölgesinde gün içinde bir ila üç kilometre ilerledik – Dünya haberleri | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujni’nin açıklamasına göre, Genelkurmay Başkanı Sergey Sırskiy, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’e cephedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Video konferans yoluyla gerçekleşen bu brifingde Sırskiy, özellikle Kursk bölgesindeki askeri operasyonlar hakkında detaylı rapor sundu.

Sırskiy, Kursk’taki çatışmalara ilişkin konuşmasında, Ukrayna ordusunun bazı bölgelerde düşman mevzilerine doğru 1 ile 3 kilometre arasında ilerleme kaydettiğini belirtti. Cephe hattının tamamında çatışmaların devam ettiğini ifade eden Sırskiy, genel durumun kontrol altında olduğunu vurguladı.

Sırskiy, şu anda yoğun çatışmaların yaşandığı bölge olarak Suca ilçesine bağlı Malaya Loknya köyünü işaret etti. Esir alma olasılığına değinen Sırskiy, “Umarım orada çok sayıda esir ele geçirebiliriz. Esir takas fonumuzu doldurmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Sırskiy, Kursk bölgesinde yeni bir askeri komutanlık merkezi kurulduğunu ve Tümgeneral Eduard Moskalev’in bu merkezin başına getirildiğini açıkladı. Lojistik sistemin sorunsuz bir şekilde çalıştığını belirten Sırskiy, her şeyin hazır olduğunu vurguladı.

Fotoğraf, AA tarafından servis edilmiştir, temsilidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.