DOLAR 34,0711 0.13%
EURO 38,1149 0.06%
ALTIN 2.833,750,18
BITCOIN 21354053.64081%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:03

SABAHA KALAN SÜRE

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Kursk operasyonu planlanan şekilde devam ediyor | Dış Haberler
14 okunma

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Kursk operasyonu planlanan şekilde devam ediyor | Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Kursk bölgesine düzenlenen operasyonun, Moskova'nın Donetsk'e düzenlediği saldırıların azaltılmasında büyük önem arz ettiğini söyledi. Zelenskiy, operasyonun istedikleri gibi ilerlediğini ifade etti

ABONE OL
Eylül 3, 2024 07:48
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Kursk operasyonu planlanan şekilde devam ediyor | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Kursk bölgesine yönelik askeri operasyonlarının planlandığı gibi devam ettiğini açıkladı. Zelenskiy, bu operasyonun Rus ordusunun Donetsk bölgesindeki ilerleyişini durdurmak için kritik önem taşıdığını vurguladı.

Hollanda Başbakanı Dick Schoof ile Zaporijya’da bir araya gelen Zelenskiy, yeni eğitim-öğretim yılı başlangıcında öğrencilerle görüştü. Daha sonra Schoof ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Zelenskiy, Rusya’nın Sumi, Harkiv ve Kiev bölgelerine gece ve sabah saatlerinde hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. Milyonlarca öğrenci bu saldırılar altında eğitim hayatlarına başladı.

Ukrayna’ya hava savunma sistemleri, F-16 savaş uçakları ve çeşitli silahlar sağlanmasının önemine değinen Zelenskiy, Rus saldırılarını engellemek için uluslararası desteğin sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Konuyu Schoof ile de görüştüklerini ifade etti.

Zelenskiy, Batılı ülkelerin ürettiği uzun menzilli silahların Rusya’daki askeri hedeflere yönelik kullanımıyla ilgili yasakların kaldırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

"OPERASYON PLANLANDIĞI GİBİ DEVAM EDİYOR"

Zelenskiy, Kursk operasyonunun başarılı bir şekilde ilerlediğini, görevlerini yerine getirdiğini ve planlandığı gibi devam ettiğini belirtti. Bu operasyonun Rus ordusunun Donetsk bölgesindeki saldırılarını azaltmada önemli rol oynadığını vurguladı.

Pokrovsky ve Toretsk’teki zorluklara değinen Zelenskiy, Kursk operasyonunun bu bölgelerdeki durum üzerinde de etkili olabileceğini düşündüklerini söyledi. Rusya’nın Donetsk ve Luhansk bölgelerini tamamen işgal etme amacıyla en güçlü birliklerini bu bölgelere konuşlandırdığını ifade etti.

Zelenskiy, Rus ordusunun son iki günde Pokrovsk şehri yönünde ilerleme kaydedemediğini belirtti. Kursk bölgesinde 600’den fazla Rus askerini esir aldıklarını ve bunun esir takası süreci için önemli olduğunu vurguladı.

"ZAPORİJYA NÜKLEER SANTRALİ’NİN KONTROLÜNÜ GERİ ALMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlangıcından bu yana Rus kontrolünde olan Zaporijya Nükleer Santrali’nin tekrar Ukrayna kontrolüne geçmesi için çalıştıklarını açıkladı.

Güvenlik nedeniyle santralin şu an için savaş yoluyla geri alınmasının imkansız olduğunu söyleyen Zelenskiy, siyasi yöntemlerle bu hedefi gerçekleştirmek için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Zelenskiy, santralin tekrar Ukrayna kontrolüne geçmesi için yürütülen siyasi görüşmelerin bugüne kadar çok etkili olmadığını belirtti. Bu süreçte Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Mariano Grossi’nin de yer aldığını söyledi.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.