DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

UEFA’dan turnuvalarda flaş kura kararı!
18 okunma

UEFA’dan turnuvalarda flaş kura kararı!

UEFA, bu sezon yeni formatıyla oynanacak Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde normal sezon kura çekimlerinin yazılım yardımıyla yapılacağını duyurdu. İşte detaylar...

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 16:44
UEFA’dan turnuvalarda flaş kura kararı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## UEFA Turnuvalarında Yeni Bir Kura Sistemi

UEFA'dan turnuvalarda flaş kura kararı!

UEFA, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde yeni bir kura sistemi uygulamaya karar verdi. Bu sezon, 29-30 Ağustos’ta Monako’da gerçekleştirilecek kura çekimlerinde özel bir yazılım kullanılacak. Bu yazılım, UEFA katsayısı sistemine göre takımları 4 veya 6 torbaya ayırarak, çakışmaların önüne geçecek şekilde eşleşmeleri rastgele belirleyecek.

Her torbadan 2’şer takımın eşleştiği kura çekiminde, birinci torbadan başlayıp dördüncü torbaya doğru devam edilecek. Yeni sistem, ülke koruması ve aynı ülkeden 2’den fazla kulübün eşleşememesi gibi kuralları da göz önünde bulunduracak.

Yazılım ayrıca iç ve dış sahada oynanacak maçlara da karar verecek. 31 Ağustos’ta ilan edilecek müsabaka tarihleri ve başlama saatleri, takvimde çakışmaların olmaması için planlanmış olacak.

## Şampiyonlar Ligi’nin Yeni Formatı

Avrupa futbolunun en prestijli kulüp turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon önemli bir değişiklik yaşanacak. Takım sayısı 32’den 36’ya çıkarılacak ve klasik grup aşaması yerine lig sistemi uygulanacak.

Takımlar, 3 rakip takımla oynadıkları 6 grup maçına ek olarak 8 farklı takımla karşılaşacaklar. Her takım 4 ev, 4 deplasman olmak üzere en az 8 lig maçı yapacak.

Ligi ilk 8’de tamamlayan takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9 ile 24. sıralarda yer alan takımlar ise son 16 turu için iki ayaklı play-off karşılaşmaları oynayacak.

Şampiyonlar Ligi’nde 4 yeni kontenjan bulunacak. Bu kontenjanlardan biri, UEFA klasmanında 5. sırada yer alan ülkenin liginde 3. sırayı elde eden takıma verilecek. Bir diğer kontenjan ise “Şampiyonlar Yolu”ndan gelerek, yerel lig şampiyonları arasından turnuvaya katılan bir takıma ait olacak.

Son iki kontenjan ise bir önceki sezon Avrupa kupalarında en iyi kolektif performansı gösteren ülkenin takımlarına verilecek. Takımların Avrupa’da topladığı puanlar, temsil ettikleri ülkenin katılımcı sayısına bölünecek. İlk ikiye giren ülkenin liglerinden Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkı kazanamayan takımlar bu kontenjanların sahibi olacak.

Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi’nde de 36’şar ekipten oluşan benzer bir format uygulanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP