DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Ucuz Kırtasiye Ürünleri Çocuklarda Sağlık Problemlerine Neden Olabilir
13 okunma

Ucuz Kırtasiye Ürünleri Çocuklarda Sağlık Problemlerine Neden Olabilir

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 07:46
Ucuz Kırtasiye Ürünleri Çocuklarda Sağlık Problemlerine Neden Olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, velileri ucuz kırtasiye ürünlerinin çocukların sağlığı için tehlikeli olabileceği konusunda uyardı. Bayrak, denetimsiz satılan kalemlerden silgilere kadar birçok ürünün kanserojen maddeler içerebileceğini belirterek, “Kendi çocuklarımızın kullanamayacağı hiçbir ürünü raflarımızda bulundurmuyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı ürün satmaya özen gösteren kırtasiyecileri tercih etmelerini istiyoruz” dedi.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlamadan önce kırtasiye alışverişi konusunda uyarılarda bulunan Bayrak, yıl boyunca hizmet veren kırtasiyecilerin hazır olduğunu belirtti. Bayrak, velileri güvenli markaları ve denetimli ürünleri tercih etmeye çağırarak, “Kırtasiye, kırtasiyeciden alınır” mesajını verdi.

KIRTASİYELER 12 AY BOYUNCA DENETİMLİ

Başkan Bayrak, kırtasiyecilerde 12 ay boyunca yapılan denetimlere dikkat çekerek, “Ticaret Bakanlığı ve tarım il müdürlükleri ile birlikte odamız da kırtasiyecileri sürekli olarak denetliyor. Antalya’daki tüm kırtasiyecilerin çocuk sağlığına zarar vermeyen ürünler sattığına kefilim. Vatandaşlarımız güvenle alışveriş yapabilirler.” dedi.

UCUZ DEFTERLER GÖZ SAĞLIĞINI ETKİLİYOR

Bayrak, çocukların okulda kullandıkları ürünlerin sağlık açısından önemli olduğunun altını çizerek, “Fon kartonlarında kullanılan malzemeler kanserojen olabilir ve çocuklarda cilt sorunlarına yol açabilir. ‘Ucuz diye aldığımız bir fon kartonu çocuğumuzun sağlığına doğrudan etki edebilir. Ucuz defterler de göz sağlığını etkiler. Kağıt hamuru, çizgilerin kalitesi, hatta mesafesi bile önemlidir. Ucuz diye satılan kalemlerde ve silgilerde de kanserojen ürünlere rastlanabiliyor. Kendi çocuklarımızın kullanamayacağı hiçbir ürünü raflarımızda bulundurmuyoruz.” diye konuştu.

KIRTASİYE MALİYETİ 1500 LİRADAN BAŞLIYOR

Okula başlayan bir öğrencinin kırtasiye masrafının 1500 TL’den başlayıp 2500 TL’ye kadar çıkabileceğini belirten Bayrak, “Farklı markalar farklı fiyatlarda ürün sunuyor. Ulusal mağazalar kırtasiyecileri pahalı göstermeye çalışıyor ancak inceleme yapanlar kırtasiyecilerin aynı marka üründe daha uygun fiyatlı olduğunu görüyor. Biz 12 ay boyunca ürün sattığımız için kaliteye hakimiz ve fiyatlarımız daha uygun.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Mehmet Bayrak Alışveriş Çocuk Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP