DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21541590.59716%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi Projesi’nde Sertifikalar Verildi
10 okunma

Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi Projesi’nde Sertifikalar Verildi

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 10:38
Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi Projesi’nde Sertifikalar Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından gerçekleştirilen ve İŞKUR ile Kapadokya Üniversitesi’nin desteğini alan Avrupa Birliği destekli “Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi Projesi” çerçevesinde kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

ORAN Kalkınma Ajansı’nın geliştirdiği “Are You Ready to Fly? Aircraft Maintenance Technician Training” projesi, “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı Operasyonu (NEET PRO)” çerçevesinde AB Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından hibe programına dahil edildi ve 320 bin Avro hibe almaya hak kazandı. Bu proje, 18-29 yaş arası gençlerin istihdam edilebilirliğini ve işgücüne katılımlarını artırmayı hedefleyerek toplam 70 gence uçak bakım teknisyeni eğitimi sağladı. Eğitim süreci boyunca ve sonrasında 15 kursiyer uçak bakım sektöründe istihdam edildi.

Uçak Bakım Teknisyeni eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, düzenlenen bir törenle verildi. Törende konuşan ORAN Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker, projenin önemine değinerek, “Avrupa Birliği İnsan Kaynakları Geliştirilmesi çerçevesinde bireylerin istihdam edilebilirliğinin artırılması ve topluma kazandırılması üzerine kurgulanmış bu programla ajansımız, İŞKUR ve Kapadokya Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan projede oldukça etkili bir yapı oluşturuldu. Kursiyerlerimiz, uçak bakımı konusunda oldukça değerli teknik eğitimler aldılar. Eğitimler bitmeden bile istihdam edilebilirlikleri gözle görülür şekilde arttı. Kurs sırasında bazı kursiyerler iş buldu ve yerlerine yeni kursiyerler alındı. Bu, projenin doğru bir şekilde hayata geçirildiğini gösteriyor. Kayseri özelinde baktığımızda ise havacılık sektörünün ne kadar kritik olduğunu vurgulamak istiyoruz. Ajanslarımızın son yıllarda istihdama verdiği önem, özellikle gençlere, kadınlara ve dezavantajlı bireylere verdiği önemle birlikte bu projede de somutlaştı. Bugün, projenin meyvelerini topladığımız bir aşamadayız” dedi.

Sertifika töreninde konuşan İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak, kursiyerlere iş bulma sürecinde kendilerine destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “İŞKUR olarak bu projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sürekli sahada bulunuyor ve işgücü piyasası analizleri yapıyoruz. Bu analizlerde işgücü piyasasının özellikle mesleki ve teknik alanda eleman ihtiyacı duyduğunu görüyoruz. Bu açıdan bu proje çok önemli. Sizler sabırla ve disiplinle bir eğitim aldınız ve bugün buraya geldiniz. Bundan sonraki adım çok daha kolay olacak. İŞKUR olarak eğitim planlarımızla destek olmaya çalıştık ve bundan sonra da sizin yanınızdayız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği kayseri İŞKUR Havacılık Eğitim Yerel Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP