DOLAR 34,1071 0.21%
EURO 38,0674 -0.01%
ALTIN 2.837,110,29
BITCOIN 21409351.36481%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

U20 voleybol takımı Türkiye
17 okunma

U20 voleybol takımı Türkiye

Avrupa şampiyonu olan 20 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı, İstanbul'a coşkulu bir karşılama ile döndü. TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, milli takımın namağlup şampiyonluğunu kutlayarak, altyapının gücünü vurguladı.

ABONE OL
Ağustos 19, 2024 07:18
U20 voleybol takımı Türkiye
0

BEĞENDİM

ABONE OL

20 Yaş Altı Kadın Voleybol Takımı Şampiyonluk Kupasıyla İstanbul’a Döndü

Avrupa şampiyonluğunu kazanan 20 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı, İstanbul Havalimanı’nda coşkulu bir karşılama ile karşılandı. Bulgaristan ve İrlanda’da düzenlenen şampiyonada Sofya’daki final maçında İtalya’yı yenerek Avrupa şampiyonluğunu elde eden ay-yıldızlı ekip, çiçeklerle karşılandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, havalimanında yaptığı açıklamada, takımın şampiyonluk yolculuğunun zorluklarla dolu olduğunu ve her maçı büyük bir özveriyle oynadıklarını vurguladı. Üstündağ, “Takımımız 9 maçta 9 galibiyet elde ederek Avrupa’da namağlup şampiyonluğa ulaştı. Bu genç oyuncularımız, geleceğin sultanları. Altyapımız çok güçlü ve iyi bir altyapıya sahibiz. Dünya ve Avrupa şampiyonluklarına alıştık. Emeği geçen herkese, teknik ekibe, oyunculara, ailelerine ve antrenörlere teşekkür ederim” dedi.

Üstündağ, 17 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı’nın Dünya Şampiyonası’nda Ekvador’u 3-0 yendiğini hatırlatarak, Peru’da devam eden şampiyonada Çin ile yapılacak maç hakkında da bilgiler verdi. “Peru’da dünkü maçımızı 3-0 kazandık, grubun en güçlü rakibi Çin olacak. Çin ile bu akşam saat 22.00’de mücadele edeceğiz. Oradan da derece elde edeceğimize inanıyoruz. Altyapı ve üst yapının tesadüf olmadığını bir kez daha gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

20 Yaş Altı Kadın Milli Takımı Başantrenörü Gökhan Durmaz, takımın bu yıl 18 resmi maç oynadığını ve hepsini kazandığını belirterek, “Aslında 18’de 18 yaptık. Sonunda Avrupa şampiyonu olduk. Oyuncularımı ve ekibimi tebrik ederim. Sabaha kadar çalıştılar, uğraştılar. Bu oyunculara emek veren tüm antrenörleri tebrik ederim. Daha büyük bir gurur yok. Herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca federasyonumuza ve başkanımıza da, imkanlarımıza baktığımızda kendimizi şanslı hissettiğimiz için teşekkür ediyorum. Hollanda maçında 2-0’dan 3-2’ye gelerek herkesi eleyebileceğimizi hissettik” dedi.

Milli Takım Kaptanı Beren Yeşilırmak, ilk defa kaptanlık yapmanın heyecanını yaşadığını belirterek, “Takım arkadaşlarımızla çok iyi anlaştığımız için zorluk yaşamadım. Milli takım kaptanı olduğum için gururluyum. Şampiyonluğu bekliyorduk, takım olarak harika bir uyum içindeydik. En iyi pasör çaprazı ödülünü almak beni çok mutlu etti, 12 yaşımdan beri bu hayalim vardı. A Milli Takım’da oynamayı çok istiyorum.” diye konuştu. Beren, kendisine örnek aldığı voleybolcu olarak Neslihan Demir’i gösterdi.

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.