DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0927 0.08%
ALTIN 2.863,521,22
BITCOIN 21638671.68619%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TYB Erzurum Şubesi Şeref Başkanı M. Hanefi İspirli’den Taziye Mesajı
7 okunma

TYB Erzurum Şubesi Şeref Başkanı M. Hanefi İspirli’den Taziye Mesajı

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 07:48
TYB Erzurum Şubesi Şeref Başkanı M. Hanefi İspirli’den Taziye Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TYB Erzurum Şubesi Şeref Başkanı M. Hanefi İspirli, Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucusu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın vefatı nedeniyle derin bir üzüntü duyduğunu belirterek taziye mesajı yayımladı.

İspirli, mesajında Doğan’ı “ağabey” olarak nitelendirerek, onunla uzun yıllara dayanan yakın ilişkilerine değindi. 1988 yılında henüz 22 yaşında olan İspirli’yi Türkiye Yazarlar Birliği’ne üye yapan ve 36 yıl boyunca ilmi, feyzi ve ağabeyliğiyle kendisine yol gösteren Doğan’ın vefatının kendisini derinden sarstığını ifade etti.

Doğan’ı Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli münevverlerden biri olarak tanımlayan İspirli, onun kültür, Türkçe ve ülkeye adanmış bir ömür yaşadığını vurguladı.

Doğan’ın “Büyük Türkçe Sözlük” eseri, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımızla ilgili çalışmaları başta olmak üzere edebiyat, tarih, fikir ve kültür dünyamıza yaptığı özgün katkılarla daima hatırlanacağını belirten İspirli, Doğan’ın Türkiye’nin en uzun soluklu sivil toplum örgütlerinden biri olan Türkiye Yazarlar Birliği’ni kurarak önemli bir mirasa sahip olduğunu ifade etti.

İspirli, Erzurum’da kurdukları Türkiye Yazarlar Birliği şubesinin başkanlığını 11 yıl boyunca yürüttüğünü ve Doğan’ın her zaman yanlarında olduğunu, ondan öncülük gördüğünü belirtti.

Doğan’ın bu toprakların muharriri, münevveri, mütefekkiri olduğunu vurgulayan İspirli, kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve edebiyat camiasına başsağlığı diledi. “Mekanı cennet olsun.” dedi.

Mehmet Doğan Edebiyat Türkiye erzurum Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.