DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: ‘Olimpiyatlarda Çin maçını unutamayız’
19 okunma

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: ‘Olimpiyatlarda Çin maçını unutamayız’

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda milli takımın performansı ve altyapılarda elde edilen başarılara dair açıklamalar yaptı.

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 11:18
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: ‘Olimpiyatlarda Çin maçını unutamayız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TVF Başkanı Üstündağ: “Altyapımızla Gurur Duyuyoruz!”

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) verdiği özel röportajda, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda milli takımın performansını ve altyapılarda elde edilen başarıları değerlendirdi. Üstündağ, milli takımın dördüncü olarak en iyi derecesini elde ettiğini belirterek, “Kürsüde yer almak istiyorduk, ancak bunu kıl payı kaçırdık. Ancak hiçbir mazerete sığınmak istemiyorum. Ekibimizle birlikte, bu işin mazereti olmadığını vurguladık. Olimpiyatlar sırasında takımımız büyük sakatlıklar ve hastalıklarla mücadele etti. Buna rağmen tüm oyuncularımız elinden gelenin en iyisini yaptı. Dünyanın dört büyük takımı arasında yer aldık. Avrupa takımları şu anda dünyada en iyi sıralamalarda yer alıyor. Bu yıl Avrupa’dan bir takım olimpiyat şampiyonu oldu,” dedi.

Üstündağ, Türk Voleybol Federasyonu’nun altyapıya verdiği önemi vurgulayarak, “Altyapımız dünyada örnek gösterilen bir seviyede. Okulumuz var, yurdumuz var. Yeme, içme, yatma, eğitim, temel teknik eğitim… Bu okul takımımız, başka takımlarda da oynayan oyuncularımız var. U17 takımımız dünya şampiyonu oldu. Son iki dünya şampiyonasında üçüncü ve şampiyon olduk. Bu başarılara ulaşmamızı sağlayan sağlam bir altyapıya sahibiz,” ifadelerini kullandı.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde Çin’i 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın performansından da bahseden Üstündağ, “Çeyrek finalde Çin’i yenmemizi asla unutamam. Özellikle de grubunda ABD ve Sırbistan’ı yenmiş bir takıma karşı oynadığımız için. Sırbistan favoriydi, tek galibiyetini de ev sahibi Fransa’ya karşı aldı. Fransa ise turnuvayı galibiyetsiz tamamladı. Biz ise Çin’i çeyrek finalde eledik. Aynı İtalya takımını Avrupa Şampiyonası’nda yendik ve yarı finalde eledik. Sonrasında da Sırbistan’ı yenerek Avrupa şampiyonu olduk. Tabii ki bu turnuvada yaşanan olaylar bizi üzdü. Biz bu ülke için çok şey yapmak istiyoruz. Voleybol bu ülkenin birleştiricisi oldu. Ayrıştırıcısı değil, birleştiricisi. Örnek bir camia, örnek bir model. Bu yüzden bu anları asla unutamam,” diye konuştu.

Üstündağ, “Hedeflerimiz her zaman zirvede olmak. Altyapımızda, üstyapımızda fark etmez. Biz hep zirvede olacağız, zirvede de olmalıyız,” sözleriyle röportajını sonlandırdı.

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.