DOLAR 34,1134 0.28%
EURO 38,1128 0.13%
ALTIN 2.860,221,10
BITCOIN 21659102.3108%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Tuzla’da Göçükte Hayatını Kaybeden Çevre Mühendisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
8 okunma

Tuzla’da Göçükte Hayatını Kaybeden Çevre Mühendisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 07:36
Tuzla’da Göçükte Hayatını Kaybeden Çevre Mühendisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tuzla, İstanbul’da bir inşaat alanında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 46 yaşındaki çevre mühendisi Cengiz Öcalan, son yolculuğuna uğurlandı. Öcalan’ın cenazesi Kartal Mevlana Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Pendik Yeni Şeyhli Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kazanın gerçekleştiği yer, Tuzla ilçesindeki Tepeören Mahallesi, Akbaşak Sokak’ta bulunan bir inşaat alanıydı. Dün saat 17.30 sıralarında meydana gelen göçükte işçi Salih İğne ve çevre mühendisi Cengiz Öcalan hayatını kaybetmişti. Cengiz Öcalan’ın cenazesi için düzenlenen törene ailesi, yakınları ve iş arkadaşları katıldı. Baba Recep Öcalan oğlu Cengiz Öcalan’ın tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Helallik alınıp dua edilmesinin ardından Öcalan’ın cenazesi kılınan namazın ardından toprağa verildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Öcalan’ın ani ölümü çevresinde büyük üzüntü yarattı.

“NEDEN 7 METRELİK KAZIDA HİÇBİR ÖNLEM YOK”

Sıcak Gelişme:

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

img

9 kişinin öldüğü otobüs kazasında ön rapor çıktı

img

“Medyadan duyduklarımız başkasını anlamamıza engel oluyor”

img

Selin Ciğerci’nin eski kocası, Survivor yıldızıyla aşk yaşıyor

Cengiz Öcalan’ın ağabeyi İzzet Öcalan, kazanın meydana geldiği bölgenin 7 metrelik bir derinliğe sahip olduğunu ve sağ tarafında bir istinat duvarı olduğunu belirtti. Öcalan’a göre, kazı sırasında kullanılan kırıcı makinanın titreşimleri nedeniyle istinat duvarının altındaki malzeme kaymış ve ölenlerin göçük altında kalmasına neden olmuş. Öcalan, “7 metrelik bir derinlik var. Sağ tarafta bir istinat duvarı var, 2-3 metre yapılmış. Kanal derinliği 7 metre olduğu için, kırıcı da orada çalışınca tahminime göre, muhtemelen oradaki titreşimle istinat duvarının altındaki malzeme oynuyor, onlar da içinde kalıyor. İçinde kaldıktan sonra zaten kurtuluşları yok. Daha önce bu tür kazalar yaşadığımız ve duyduğumuz için bacakları bile kalsa, baskıdan dolayı insanın iç organları parçalanıyor. Hiçbir şekilde yaşama şansı yoktu. Ben duyunca anladım. Neden girildi girilmemesi gereken bir yere ‘ O kazı orada neden var ‘ Neden 7 metrelik bir kazıda hiçbir önlem yok ? Bunu soruşturan savcılar inşallah bulacaklar. 3 çocuğu vardı. Bildiğim tek şey orada 7 metrelik bir yer varsa hiçbir şekilde kimsenin girmemesi gerek. İş güvenliği uzmanı da yok. Kendisi daha önce eğitim almıştı çevre mühendisi olduğu için. Bu işleri bilen biri. Pazar günü gitmiş herhalde işçi de yoktu önlem de yoktu mecbur kalmış girmiştir ” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuzla İstanbul Trafik Kazaları Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP