DOLAR 34,2380 -0.12%
EURO 37,0990 0.29%
ALTIN 3.008,450,54
BITCOIN 23159521.54516%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

18:18

AKŞAMA KALAN SÜRE

TUSAŞ’a saldıran teröristlerin kimlikleri ve örgütleri belli oldu
4 okunma

TUSAŞ’a saldıran teröristlerin kimlikleri ve örgütleri belli oldu

ABONE OL
Ekim 24, 2024 11:56
TUSAŞ’a saldıran teröristlerin kimlikleri ve örgütleri belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramankazan’daki TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısında beş kişi hayatını kaybetti ve yirmi iki kişi yaralandı. Saldırıda etkisiz hale getirilen iki teröristin kimlikleri belirlendi.

Saldırıda TUSAŞ kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan şehit oldu. Teröristlerin Kahramankazan ilçe merkezinde Murat Arslan’ı öldürüp, cesedini aracın bagajına sakladığı ve taksi durağından bir araç çaldığı belirtildi.

ROJGER KOD ADLI ALİ ÖREK

İçişleri Bakanı Yerlikaya, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, etkisiz hale getirilen erkek teröristin PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğunu duyurdu.

TUSAŞ'a saldıran teröristlerin kimlikleri ve örgütleri belli oldu

“İKİ TERÖRİSTİN DE PKK ÜYESİ OLDUĞU NETLEŞTİ”

Bakan Yerlikaya, daha sonra yaptığı ikinci açıklamada kadın teröristin de PKK üyesi olduğunu duyurdu. “Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi. TUSAŞ’a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atmaya kararlıyız” dedi.

47 TERÖR HEDEFİ İMHA EDİLDİ

Saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri terör hedeflerine yönelik operasyonlar gerçekleştirdi. Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen hava harekatında sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu 47 terör hedefi imha edildi. 2’si üst düzey olmak üzere 59 terörist etkisiz hale getirildi.

TUSAŞ'a saldıran teröristlerin kimlikleri ve örgütleri belli olduHaberler.com / Ayça Elal – Güncel

Güncel Ankara Terör TUSAŞ PKK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP