DOLAR 34,2314 -0.14%
EURO 37,0830 0.25%
ALTIN 3.004,580,41
BITCOIN 23155942.225%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

19:38

YATSIYA KALAN SÜRE

TUSAŞ NEDİR (AÇILIMI)? TUSAŞ, Ankara’da mı?
7 okunma

TUSAŞ NEDİR (AÇILIMI)? TUSAŞ, Ankara’da mı?

ABONE OL
Ekim 24, 2024 07:48
TUSAŞ NEDİR (AÇILIMI)? TUSAŞ, Ankara’da mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da yaşanan olaylar, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) hakkında büyük bir merak uyandırdı. TUSAŞ’ta duyulan patlama ve silah sesleri, birçok kişinin “TUSAŞ’ta neler oldu?” sorusunu sormasına yol açtı. Peki TUSAŞ nedir? TUSAŞ, Türkiye’nin savunma sanayisinde önemli bir rol üstlenen, özellikle havacılık projeleriyle bilinen bir kuruluştur. TUSAŞ’ın açılımı, faaliyetleri ve son yaşanan olaylarla ilgili detaylı bilgilere haberimizde ulaşabilirsiniz…

TUSAŞ Nedir?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’nin hava platformlarının tasarımı, üretimi, geliştirilmesi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri konusunda faaliyet gösteren önde gelen bir teknoloji merkezidir. Şirket, dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380 ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M’ye bile parça üretimi yapmaktadır.

TUSAŞ NEDİR (AÇILIMI)? TUSAŞ, Ankara'da mı?

TUSAŞ’ın Açılımı Nedir?

TUSAŞ’ın açılımı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’dir.

İlgili Haberler Ankara canlı bomba son dakika! Ankara'da nerede bomba patladı, son durum nedir?Ankara canlı bomba son dakika! Ankara’da nerede bomba patladı, son durum nedir? TUSAŞ CANLI BOMBA PATLAMASI! TUSAŞ bomba patlamasında ölü veya yaralı var mı?TUSAŞ CANLI BOMBA PATLAMASI! TUSAŞ bomba patlamasında ölü veya yaralı var mı?

TUSAŞ NEDİR (AÇILIMI)? TUSAŞ, Ankara'da mı?

TUSAŞ’ta Neler Yapılıyor?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), havacılık ve uzay sektöründe dünya çapında en büyük 100 firma arasında yer almaktadır ve projelerini çeşitli alanlarda yürütmektedir. TUSAŞ’ın faaliyetleri şu başlıklar altında toplanabilir:

  • Havacılık Yapısalları Grubu
  • Uçak Grubu
  • Helikopter Grubu
  • İnsansız Hava Araçları (İHA) Sistemleri Grubu
  • Uzay Sistemleri Grubu
  • Milli Muharip Uçak Grubu
  • Mühendislik Grubu

Her bir grup, Türkiye’nin savunma ve havacılık teknolojilerinde yerli üretim kapasitesini güçlendirmeyi hedefleyen projeler üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaktadır.

TUSAŞ NEDİR (AÇILIMI)? TUSAŞ, Ankara'da mı?Haberler.com / Sena Demiröz – Gündem

Soğuk Haber Teknoloji Eğitim Ankara TUSAŞ Uzay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.