DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21592590.45032%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye’yi yasa boğan Narin, 4 ay önce kaymakamlığın projesinde yer almış
12 okunma

Türkiye’yi yasa boğan Narin, 4 ay önce kaymakamlığın projesinde yer almış

ABONE OL
Eylül 9, 2024 07:47
Türkiye’yi yasa boğan Narin, 4 ay önce kaymakamlığın projesinde yer almış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 19 gün önce kaybolan Narin’in cansız bedeni, 2 kilometre uzaklıktaki bir dere yatağında bulundu. Bu acı haber Türkiye’yi yasa boğarken, umutla küçük kızın bulunmasını bekleyen ilçe sakinleri de büyük bir üzüntü yaşadı.

YÜREK YAKAN GÖRÜNTÜLER

Narin’in cansız bedeni, otopsi için adli tıp kurumuna gönderilirken, ortaya çıkan bir görüntü izleyenlerin yüreğini dağladı. Bölgede tanınan bir aileye mensup olduğu söylenen Narin’in hayatını kaybetmiş olması, herkesi derin bir üzüntüye boğdu.

Türkiye'yi yasa boğan Narin, 4 ay önce kaymakamlığın projesinde yer almış

TANITIM FİLMİNDE YER ALMIŞ

8 yaşındaki Narin, Diyarbakır merkez Bağlar Kaymakamlığınca kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara yönelik yürütülen “Kuaförüm Okulda Projesi”nin tanıtım filminde yer almış. Bu proje, kırsal bölgelerdeki çocuklara ücretsiz kuaför hizmeti sunmayı amaçlıyordu.

Türkiye'yi yasa boğan Narin, 4 ay önce kaymakamlığın projesinde yer almış

KAYMAKAMLIĞIN SOSYAL MEDYASINDAN DA PAYLAŞILMIŞ

4 ay önce çekilen ve Tavşantepe İlkokulunda ücretsiz olarak verilen kuaför hizmetinin görüntülerinde, mavi gömleği ve mutlu tavırlarıyla Narin de yer alıyor. Videonun 29 Nisan’da Bağlar Kaymakamlığının sosyal medya hesabından da paylaşıldığı öğrenildi. Narin’in bu videoda mutlu ve neşeli olması, bugün yaşanan acıyı daha da derinleştiriyor.

Türkiye'yi yasa boğan Narin, 4 ay önce kaymakamlığın projesinde yer almış

NE OLMUŞTU?

21 Ağustos’ta Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde Kur’an kursuna giden Narin Güran, çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama başlattı. Ancak aramadan sonuç alınamayınca, Narin’in babası Arif Güran aynı gün saat 20.00’da kızının kayıp olduğunu bildirdi. Bunun üzerine çok sayıda arama kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar titizlikle aranırken, Narin’in bulunması için yoğun bir çaba sarf edildi.

Arama çalışmaları sürerken, soruşturma kapsamında Narin Güran’ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı.

Daha sonra Narin’in amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Salim Güran’ın aracından alınan DNA örnekleri, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleşti. Salim Güran, ‘kasten öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı.

Arama ekipleri daha önce aranan yerlere yoğunlaşarak çalışmaya devam etti ve mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde arama yaptı. 19. günde Narin’in cansız bedeni bulundu. Narin’in öldürüldükten sonra çuvalla dereye atıldığı ve üzerinin taşla kapatıldığı tespit edildi.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Diyarbakır Türkiye 3-sayfa Kuaför Eğitim Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP