DOLAR 33,9902 -0.26%
EURO 38,0556 0.33%
ALTIN 2.829,970,98
BITCOIN 21483075.29486%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:02

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye’nin üzerinde kuş uçurtmayacak "Çelik Kubbe Projesi" Erdoğan’ın önüne geldi
19 okunma

Türkiye’nin üzerinde kuş uçurtmayacak "Çelik Kubbe Projesi" Erdoğan’ın önüne geldi

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:28
Türkiye’nin üzerinde kuş uçurtmayacak "Çelik Kubbe Projesi" Erdoğan’ın önüne geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin düzenlediği toplantıda “Çelik Kubbe Projesi”nin ele alındığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 2.5 saat sürdü. Toplantıda, Türk savunma sanayiinin mevcut durumu, gelecek hedefleri ve kritik projeler değerlendirildi. Yerli ve milli savunma sanayisinin desteklenmesi konusunda kararlılık vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına yönelik mevcut ve yürütülen projeler de ele alındı.

Çelik Kubbe Projesi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda Görüşüldü

TOPLANTIDA ÖNEMLİ BİR PROJE: “ÇELİK KUBBE”

Toplantıda, yerli ve milli olarak geliştirilen “Çelik Kubbe Projesi”ne odaklanıldı. Bu proje, katmanlı hava savunma sistemleri ile algılayıcı ve silahları bir ağda entegre ederek ortak hava resminin oluşturulmasını, gerçek zamanlı olarak harekat merkezlerine iletilmesini ve yapay zeka destekli olarak karar vericilere sunulmasını amaçlıyor.

Toplantıda, hava savunma ve füze sistemleri geliştirilmesi, Milli Muharip Uçak KAAN projesi, Bayraktar TB3, AKINCI ve AKSUNGUR silahlı insansız hava araçlarının tedariki, sürü yetenekli, kamikaze ve mini insansız hava ve deniz araçları projeleri ele alındı. Ayrıca, ülkenin uzay erişim yeteneğini artırmak, durumsal farkındalığı geliştirmek, elektronik harp sistemlerini güçlendirmek ve mini/mikro insansız hava araçlarına karşı savunma sistemleri de görüşüldü.

Çelik Kubbe Projesi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda Görüşüldü

MODERNİZASYON VE TEKNOLOJİK GELİŞMELER

Toplantıda, tankların ve savaş uçaklarının modernizasyonu, hava ve deniz araçlarının motor ve güç aktarma sistemlerinin geliştirilmesi, komuta kontrol, haberleşme ve bilgi yönetim sistemleri tedariki, Taktik Tekerlekli Zırhlı Devriye Aracı ve Silah Taşıyıcı Araçlar ile muhtelif kara araçları tedariki, Kıyı Römorkörü ve Bot Sistemleri tedariki ve kuantum teknolojilerine yönelik altyapı oluşturma projeleri de ele alındı.

Savunma Sanayiinde Milli Yetkinlik Hamlesi Projesi de görüşüldü. Bu proje, sektörde ihtiyaç duyulan insan kaynağı yetkinliğini artırmayı ve sürdürülebilirliği sağlayarak değer oluşturmayı amaçlıyor.

Çelik Kubbe Projesi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda Görüşüldü

“ÇELİK KUBBE”: BİRİKTİRİLMİŞ GÜÇ

Çelik Kubbe Katmanlı Hava Savunma Sistemi, ASELSAN tarafından geliştiriliyor. Bu sistem, KORKUT, HİSAR-A+, GÖKDEMİR, GÖKER, GÖKBERK, HİSAR-O+ ve SİPER gibi hava savunma sistemlerini entegre ederek çalışmasını sağlıyor. Radar ve elektro-optik sistemler de Çelik Kubbe’ye entegre olarak hedefin hassas takibi, teşhisi ve sınıflandırmasını gerçekleştiriyor.

Bu sayede, hareket merkezindeki kurmaylar görev sahasındaki tüm hava savunma silah ve sensörlerini bir bütün olarak görebiliyor ve yönetebiliyor. Ayrıca, hedefe yönelik angajman kararı sırasında yapay zeka desteği de sağlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Milli Muharip Uçak Türkiye Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.