DOLAR 34,2380 -0.12%
EURO 37,0990 0.29%
ALTIN 3.008,450,54
BITCOIN 23159521.54516%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

18:18

AKŞAMA KALAN SÜRE

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız: Terör örgütleri kaostan faydalanıyor | Dış Haberler
6 okunma

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız: Terör örgütleri kaostan faydalanıyor | Dış Haberler

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) düzenlenen Suriye oturumunda konuşan Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, terör örgütü PKK/YPG'nin oluşturduğu tehdide dikkati çekerek, "Suriye ihtilafının en tehlikeli sonuçlarından biri, terör örgütlerinin ayrılıkçı isteklerini sürdürmek için kaostan faydalanmaları oldu" dedi

ABONE OL
Ekim 24, 2024 10:45
Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız: Terör örgütleri kaostan faydalanıyor | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Suriye ile ilgili yapılan bir toplantıda konuşma yaptı.

Yıldız, Orta Doğu’da artan şiddetin derin endişe verici olduğunu vurguladı ve “Gazze’deki çatışmanın daha geniş bir bölgeye yayılması, artık bir risk değil, acı bir gerçek haline geldi.” dedi.

Büyükelçi Yıldız, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a karşı ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü saldırıların Suriye’yi de olumsuz etkilediğini belirtti. Özellikle Lübnan’daki 750 bin Suriyeli mülteci, bu saldırılardan ağır bir şekilde etkilendi.

AA’nın haberine göre, Lübnan’dan Suriye’ye olan kaçışlar, ülkedeki insani krizi daha da kötüleştirerek zaten kırılgan olan durumu zorlaştırıyor. Yıldız, kaçışların mevcut insani yardım ihtiyacını artırdığını da ekledi.

Yıldız, uluslararası toplumun Suriye halkını desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Suriye’deki derinleşen krizin bölgesel istikrara yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu dile getiren Yıldız, “Tüm tarafların gerginliğin daha da artmasını önlemek için sakinleşmeleri gerekiyor.” diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ AYRILIKÇI GÜNDEMLERİ İÇİN KAOSTAN FAYDALANIYOR"

Büyükelçi Yıldız, Suriye’de 13 yıldır süren çatışmanın milyonlarca insana korkunç acılar yaşattığını söyledi.

Bu insanlar siyasi özgürlük, çökmekte olan bir ekonomi, toplu yerinden edilme, terörizm ve giderek kötüleşen bir insani durumla mücadele ediyor. Yıldız, Türkiye’nin İdlib’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini de belirtti.

Yıldız, Suriye çatışmasının en tehlikeli sonuçlarından birinin terör örgütlerinin ayrılıkçı gündemlerini sürdürmek için kaostan faydalanmaları olduğunu kaydetti.

PKK/YPG terör örgütünün Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve birliğini tehdit ettiğini belirten Yıldız, Ankara’da meydana gelen terör saldırısının ardından Türkiye ile dayanışma gösteren BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ve diğer ülkelere teşekkür etti.

Büyükelçi Yıldız, elde edilen bilgilere göre Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının PKK tarafından planlandığını ve gerçekleştirildiğini belirtti.

Yıldız, TUSAŞ’ın sadece Türkiye’ye değil, dünyanın birçok ülkesine terörle mücadele alanında destek sağladığını vurguladı.

Türkiye’nin birçok kez terör örgütü PKK’nın ayrılıkçı gündemi ve çok sayıda sivilin ölümüne yol açtığı konusunda uyarıda bulunduğunu hatırlatan Yıldız, “Umarım bir sonraki toplantıda üye ülkeler, PKK ve uzantıları olan YPG/SDG’yi de Suriye’de faaliyet gösteren terör örgütleri listesine eklerler.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP